Kansakoulumme

Kansakoulumme

lauantai 24. tammikuuta 2015

Elämän hallinta

Tai hallitsemattomuus, tai ajan loppunen, tai liian suuret odotukset ja tekemisen tahto. Oli miten oli, en blogia ole ehtinyt päivittää. Haluaisin olla sellainen, että ehtisin pävittäin imuroida, haluaisin aina heti pestä puurokattilan käytön jälkeen ja siivota hevosten tarhat ahkerasti jokapäivä. Haluaisin tehdä koulutehtävät heti kun niitä tulee etteivät ne kasaannu. Haluaisin olla hyvä lähihoitaja, hyvä vanhusten hoitaja ja lastenhoitaja. Haluaisin olla hyvä tyttöystävä ja (tämävuoden <3 puolella myös hyvä vaimo) Haluaisin tehdä jokapäivä terveellistä ruokaa itse ja harjata koirat ja leikkiä ja seurustella niiden kanssa. Mutta, aika ei aina j o k a p ä i v ä riitä tähän kaikkeen. Mulla on kai aina ollutkin monta rautaa tulessa ja se on kuitenkin itselleni ehkä ominaisin olotila, kuinkas muutenkaan. Oloneuvoksena en kauaa jaksa ja kuitenkin joku projekti kolkuttaa aina ovella. Petrillä on varmaan välillä kestämistä tässä jatkuvassa touhun tuulessa.

Niin tai näin, niinkun meillä kotona usein sanotaan alkoi tämä (kin) aamu minulla yksin. Yrittäjä mikä yrittäjä tekee joskus lauantaitkin töitä. En itsekkään tietysti ihan meinannut laakereillani lepäillä vaan rupesin jatkamaan jo eilen aloittamaani suursiivousta. Mistähän se muuten johtuu että aina rankan viikon jälkeen kun perjantai iltana raahautuu kotiin jostain tulee sellainen määrä energiaa että on voimia ihan suursiivoukseenkin. No matot käärin pois, pesin ja imuroin lattiat, pyyhin pölyt ja pinnat ja pesin vessat, käytiin kaupassa ja vaihdoin vielä viikonloppulakanatkin sänkyyn.

Tänä aamuna laitoin pyykkejä koneeseen ja iloitin pyykkivuorettomasta kodinhoitotilasta jossa pyykkikorin pohja paistaa. Näistä tulen onnelliseksi.


Edelliseltä pyykkäyskerralta oli poislaittettavia kuivia pyykkejä. Aloin viikata pyykkejä laatikoihin kun huomasin toisenkin ongelman. Ei viitsi millään viikata puhtaita laatikkoon jossa kaikki on mullinmallin. Näin ne urakat meillä aina levähtää. Yritän tehdä yhtä asiaa ja kesken kaiken ajaudun jo toiseen ja siitä toiseen jne..Omat laatikot oli suht kunnossa mutta mites ne peten??


Höh... 


 Kuinka kiva tuolta onkaan ottaa paita päälle?


Ja puhdas koti näyttää tietysti ihanalta tulppaanien kanssa. Valkoisia ei ollut mutta keväiset keltaiset kävivät hyvin.


Tänä aamuna fiilistelin hääjuttuja, esittelen ne huomenna. Nyt menen tekemään jotain, joka johtaa johonkin muuhun ja siitä eteenpäin koska sellaista se elämä täällä on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi! Olisi mukavaa, jos jättäisit myös nimimerkin kommentoidessasi anonyymisti :)