Kansakoulumme

Kansakoulumme

sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Ikkunaremppa!

Ei ole mikään lepopäivä meidän talossa. Mutta empä haluaisi sohvalla makoillakkaan kun sormet syyhyävät siivous ja sisustusprojektien kimpussa.  Minulta on monesti kyselty ettenkö haluaisi viikonloppuisin ja lomilla vaan olla ja lomailla. Meille tai (minulle) loma ja rentoutuminen on yhtä kuin remppailu ja sisustaminen kaikissa muodoissaan. Se on omaa aikaani ja lomaani. Mikäs sen ihanampaa kun kiirreettömästi puuhastella omaa kotiaan kauniimmaksi.

Lauantaina käytiin vintillä kaivelemassa varastoja. Halusin heti miten lasiverannan ikkunoihin prototyypin koristelistoista. 80-luvun ikkunat eivät sovi taloon ja ne pitää maisemoida kokonaisuuteen sopivaksi. Löydettiin sopivaa rimaa ja siitä sitten tuumasta toimeen. Näppärällä miehellä ei mennyt kauaakaan kun kehikko oli valmiina maalattavaksi.


 Talossa ollut matto toimii maalausalustana kaikille projekteille


Olen vähän pettynyt itseeni. Olen aina nähnyt kaiken valmiina, juuri niinkun ollaan tehty. Silloinkin kun olohuoneessa oli monta pientä huonetta näin jo tilan sellaisena kun se nyt on. Tänään kun sovitin kehikkoa ikkunaan en osannut nähdä tilaa valmiina, sellaisena kun se tulee olemaan. Emmin nimittäin että onko tämä kuuden ruudun ikkuna juuri tälläisenä se minkälaiseksi ikkunat haluan... Ja kun ei viitsisi tehdä kaikkia valmiiksi, ennenkun huomaa että ei kuitenkaan näitä.


Mitä sain naistenpäivän lahjaksi? Kasan narsisseja istutettavaksi :)<3


Muutosta pitää tuumailla hetki. Kuitenkin varmaa on että nämä ikkunat entisellään eivät kelpaa.


Olen vähän pettynyt päivän säähän. Ainakin Lopella on ollut aamusta asti niin harmaata kun voi vaan olla. Ei auringon pilkahdustakaan +8c puhumattakaan. Suunnittelin nimittäin istuttavani narsisseja auringon paisteessa. Aina ei mene niinkun suunniteltu, onnistui istutuspuuhat vesisateessakin. Joku siitä fiiliksestä jäi ehkä puuttumaan mutta, lopputulos on sama kuitenkin!


Muratit vaikuttaisivat talvehtineen lasiverrannalla? Nähtäväksi jää miten niille lopulta käy.

4 kommenttia:

 1. Siis voi ei, sullon maalausalustana matto millasen mä mieluusti ottasin todella ilolla käyttöön!! :D

  VastaaPoista
 2. Ikkuna näyttää mielettömästi paremmalta ristikon kera, mutta ehkä hiukan paksumpi rima sopisi paremmin mun mielestä. Ja ruudut saisi olla tasakokoisia, eikös tuo keskimmäinen ruutu ole vähän korkeampi kuin ylin ja alin ruutu? Vai näenkö harhoja? Mukavia remppahetkiä, itselläkin vanhan paneelin maalausurakkaa tiedossa. -viirivehka

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommentista ! Keskimmäinen on tosiaan isompi! Olen jo kallistumassa ajatukseen että tulee ihan erilainen malli! Voi tätä ailahtelevaa mieltä
  :D

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi! Olisi mukavaa, jos jättäisit myös nimimerkin kommentoidessasi anonyymisti :)