Kansakoulumme

Kansakoulumme

sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Vanha vitriinikaappi

Nyt vihdoin esittelen vanhan vitriinikaapin joka on saatu maalausten osalta valmiiksi.

Valokuvassa on totisesti vaikea hahmottaa kaapin kokoa. Kerroinkin muistaakseni aikaisemmin että alakaappiin mahdun täysin makaamaan ja ovet voi sulkea, on siis minun pituiseni, noin 165 cm leveä, korkeutta huoneella on melkein tasan 3m joten kaapilla riittää myös korkeutta.


Hion kaapista vanhat maalit pois ja maalasin kolmeen kertaan valkoisella kalustemaalilla. Lopputulos on juuri sopivan siisti, mutta kuitenkin vanhan oloinen, en paklannut mitään lommoja piiloon.


Kaappi oli myyjän tietojen mukaan ostettu myyntiliikkeeseen 1800 luvun lopun kartanosta. Lasit ovat alkuperäiset, painavat ja kupruiset. Mielestäni aivan upeat!


Ylä ja alakaapin avaimet ovat tallella ja lukotkin toimivat niinkun kuuluu.


Kesäisin on ollut aina tapana sisustaa sinisellä. Tämäkään vuosi ei tee poikkeusta tässä asiassa.Raahasin keinutuolin olohuoneeseen. Tykkään siitä kovasti. En meinaa tehdä sille valkaisua lainkaan, mustana jotenkin niin hyvä kontrasti


Vielä meinaan viikon painaa töitä ennen 4-viikon lomaani. Lomalla on ihanasti aikaa bloggailla, remppailla ja häähössöttää. Syyskuu, älä tule vielä, meillä on liikaa järjesteltävää.


13 kommenttia:

 1. No jo on komia kaappi! Mahtavaa noissa vanhoissa taloissa, kun huoneiden koot on niin valtavia, että jopa noikin iso kaappi näyttää ihan sopivan kokoiselta. Hih, minullakin hiipii kesäisin sininen väri sisustukseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihan totta! Tämä näyttää täällä ihan sopivalta, vaikka kaupassa oli oikea jätti ! :) sininen jotenkin sopii kesään.. Se merihenkisyys viehättää.

   Poista
 2. Työkaverini vinkkasi, että sielläkin pidetään blogia! Olipa kiva kurkata tänne ja aion jatkossakin tulla visiitille, ainakin virtuaalisesti, jos ei muunlaista kutsua kuulu ;) Kyllä on huoneet "hieman" erinäköisiä kuin edellisen asukkaan aikana. Valtava muutos. Poiketkaahan täällä naapurissa joskus kaffella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tämäpäs sattui! Nyt ei ole blogiin kummemmin ehtinyt, on tässä hääjärjestelyt kuumimmillaan.. Totta tosiaan on täällä aika paljon remppaa tehty, joskin vielä aika paljon tekemättäkin ;) jos tuon keittiön seuraavaksi laitamme to do listalle. Täytyy tulla käymään, heti kun häiden jälkeen asettuu taas vähän rauhallisempaan arkeen!

   Poista
 3. No nyt oonkin kahlannut koko blogin vuoden tekstit läpi, huh! Meinaa työt jäädä jalkoihin ;D Luinkin että siellä on ihan kohta häät tulossa! Täällä on just kihlauduttu uuden siipan kanssa, eh. Tosin hän ei asu täällä, mutta ollaan vuoroin täällä ja vuoroin hänen luonaan ja välillä issesseen. Mun on nyt pakko kysyä, että mikä on jalan koko teillä kummallakin? Olishan se hienoa kun olis kristallipallo mikä kertois, mutta kun ei niin ei...eli tää "salaisuus" vähän paljastuu tässä mutta ei mahda mitään.

  VastaaPoista
 4. Ai niin, ja lempiväriä vielä kysyisin...? Jos sellaista on. Ellei se sitten ole mustaa ja valkoista ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih. No minun jalan kokoni 39 ja lempiväri valkoinen. Petrin jalan koko 43 ja lempiväri vihreä :)

   Poista
 5. Kiitos tiedosta, tämä riittää :) Palataan astialle. Niin ja hei, jos tarviitte jossain hääjärjestelyihin liittyvässä apua ts. yksi käsipari lisää johonkin hommaan, niin mua saa nakittaa. Ilmoittaudun siis vapaaehtoisena ilman minkäänlaista vastapalvelun odotusta, musta vaan on kiva auttaa. Jos ette tarvii apua, niin sitten vaan mukavia häitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai, kiva kuulla että talkooapua olisi ihan tässä lähelläkin. Meillä jo kaikki hyvin reilassa, juuri sammutin suuren salin valot ja sain viimeiset jutu (kai) askarreltua. Se mitä puuttuu, sitä ei tarvita ;)

   Poista
 6. Täältä saa aina pyytää apua, oli mistä tahansa kyse, kananmunien lainaamisesta tai eläinten ruokinnasta ja kaikkea siltä väliltä ;D Tehän ootte sitten suorastaan ajoissa jos nyt jo kaikki alkaa olla reilassa :) Onhan se tietysti parempi niin, ei tule liikaa stressiä. Viettäkää oikein ihanat häät :) Lähdettekös häämatkalle heti vai myöhemmin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kyllä vietetään! Lähdetään heti sunnuntaina viikoksi Cascaisiin Portugaliin. Siskoni tulee hoitamaan siksi aikaa taloa ja eläimiä
   :)

   Poista
 7. Nyt vasta ehdin tänne kurkkaamaan. Voi että miten ihanaa kun pääsette heti häämatkalle, täällä on satanut eilisillasta asti lähestulkoon kaatamalla. Nauttikaa aurinkoisesta Portugalista ja toisistanne :)

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi! Olisi mukavaa, jos jättäisit myös nimimerkin kommentoidessasi anonyymisti :)