Kansakoulumme

Kansakoulumme

keskiviikko 14. lokakuuta 2015

Syttylaput

Meillä palaa syksyllä ja talvella joku tai kaikki pönttikset päivittäin. Sytyttäminen on sytykeruusujen kanssa ollut vaivatonta, mutta ilman niitä ÄRSYTTÄVÄÄ. Viimeksi kun lämmitin uuneja jäljelle jäi yksi sytykeruusu. Me ei syödä niin paljon kananmunia että saataisiin materiaalia ruusuihin. Kynttilän jämiä meillä sen sijaan on iso säkillinen. Muistin kuitenkin lukeneeni sytykelapuista joita onkin nopea ja helppo tehdä.Sytykelaput ovat vanulappuja jotka kastetaan sulaan steariiniin. Yhden lapun hinnaksi ei tule juuri mitään kun ostaa ison pötkön vanulappuja.

Ensin kattilassa vaan steariini sulaksi


Ja sitten kun koko kynttilä on sulaa niin aletaan dippaamaan vanulappuja kattilaan. Hyvä apu hommassa on sellaiset pihdit.


Kun laput on kastuneet nostetaan ne leivinpaperille odottamaan kovettumista. Meillä kovettuivat sisällä 10 minuutissa, mutta täällä onkin aika kylmä :D

Näihin voisi lisätä väriainetta tai vaikka jotain tuoksuöljyä. Etsin mandariiniöljyäni mutta en löytänyt tähän hätään. Hauskan värisiä sytykelappuja sain kun sulatin tällä kertaa vaan keltaisia ja punaisia kynttilöitä sekaisin.Nyt näillä sytyttelee taas monta pesällistä!

Toimiiko ne?


Syttyi hyvin, kohta saan jo pellit kiinni :)

4 kommenttia:

 1. Haluaisin vinkata idean, jonka itse hoksasin viime talvena sytykkeitä tehdessä. Wc-paperirullia kun jää yli mahdoton määrä, leikkasin rullista siivuja (yhdestä rullasta 3-5 siivua), jotka hauskasti jäivät kierteelle.
  Näitä täytyi uittaa steariinissa useampi kerta, mutta tuli hauskan näköisiä, ja saa "roskat" kierrätettyä hyödylliseen käyttöön :) Nimesin nämä kiekurat sytykeserpentiineiksi. On ihan kokeilemisen arvoinen niksi.
  -Johanna

  VastaaPoista
 2. Hei! Hyvä idea ! Täytyypäs kokeilla myös niitä seuraavan kerran :)

  VastaaPoista
 3. Elä ainakaan peltejä laita kiinni tuossa vaiheessa, luukkuja varmaan tarkoitit?

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi! Olisi mukavaa, jos jättäisit myös nimimerkin kommentoidessasi anonyymisti :)