Kansakoulumme

Kansakoulumme

lauantai 17. lokakuuta 2015

Vanhan talon energia

Toiset uskoo, toiset ei. Puolestani jokainen saa ottaa oman mielipiteen asiaan.

Meillä kotona on selvästi jotain energiaa. En lähde tässä mitään "kummitusjuttuja" luettelemaan sillä niihin ei voida aukottomasti esittää eikö löytyisi joku luonnollinen tekijä.Meillä täällä talon hengen tuntee ja aistii. Täällä ei ole pelottavaa, muttei myöskään ihan tavallista. On jännä tunne istua sohvalla, kun ihan yhtäkkiä tulee tunne etten ole kotona yksin, vaikka siis olen. Koirat reagoivat välillä kummasti, tai murisevat tai tuijottavat nurkkiin tai pimeyteen.


Haettiin tänään laatikoita yläkerrasta ja otin samalla kuvia vintiltä tämän postauksen kuvitukseksi. Vinttimme on kyllä vaikuttava paikka. Hirret ovat ihan uskomattoman jämäköitä ja käsin tehtyjä. Historian havinaa.Se mitä viime talvena tapahtui havahdutti. Meillä on vierashuoneen vieressä kylmä huone josta tulee joskus jotain. Se oli ihan täynnä vierashuoneesta kerättyä romua, lattiasta kattoon. Huoneessa ei ollut patteria päällä koska väliovi falkasi sen verran lämpöä olohuoneen puolelta että huone pysyi reilusti plussalla kelistä huolimatta. Yksi kerta äkkiarvaamatta käväisin "romuhuoneessa" tekemässä jotakin ja se oli tulikuuma. Patteri oli täysillä, niin kuumalla kun sen saa. Säätönupikan suojakuori visusti päällä. Hälytin Petrin ja tivasin miksi oli laittanut lämmityksen päälle ja tavaratkin olivat turhan likellä patteria. Ei kuulemma ollut laittanut, ja koirillakaan ei ollut mitään mahdollisuutta olla osuutta asiassa.Kului pitkän aikaa patteri episodin jälkeen ilman sen kummempia sattumuksia kun pari viikkoa sitten minua karmi. Olin jo pidemmän aikaa ihmetellyt miksi meillä napsuu joku asia. Säännöllisen epäsäännöllistä napsutusta koitin paikallistaa ainakin viikonpäivät. 

Yksi aamu oltiin Petrin kanssa keittiössä ja seisottiin ja juteltiin siinä niitä näitä ja keittiön vedenkeittimen nupikka napsahti päälle ja vesi alkoi keittyä. Siitä päivästä lähtien meillä ei ole olleet seinässä kahvin keittimet, paahtimet tai vedenkeittimetkään. Realisti keksii näihin kaikkiin tieysti heti luonnollisen selityksen mutta, kun elää ja hengittää tätä taloa sen vaan tuntee, jos tuntee.

Täällä on muutkin kun me aistineet jotain erikoista, mutta koska en halua puhua kun itsestämme jääköön ne kertomatta. 

(Kirjastohuoneesta lähtee tälläiset portaat yläkertaan. Vaativat vielä harmaata maalia portaiden pintaan ja seinäpaneelit valkaisun. Yläkerrasta tulee meille ihana paikka kun saadaan se tehtyä.)

Olen aina ollut ihan kauhea jänishousu. Asuessani aikoinaan kerrostalossa pelkäsin siellä kuollakseni yksin. Täällä en pelkää yksin. Tunnen kyllä joskus selkäpiissä pientä karmintaa kun paikat kolisee ja koirat murisee, mutta lohduitan itseäni sillä että elävä ihminen on kuollutta vaarallisempi.
Jos täällä joku pitää talosta huolta, pitkööt. Voimme elää täällä kyllä kaikki sopuistasti yhes koos!

3 kommenttia:

 1. Tiedän ton ristiriitaisen tunteen...mun nykyinen siippa on pahemman luokan skeptisti ja yritä nyt sitten hänelle kertoa, että täällä on muutakin elämää kuin me, näkyvät tyypit. Itsellä kanssa pelottavia kokemuksia ollut aiemmin, mutta nykyään osaan suhtautua niihin niin, että ne ei niin pelota. Ihan varmasti teillä on siellä henkiä kun on vanha talo, mutta en usko että ovat pahoja. Voidaan jutella tästä joskus kasvotusten jos haluat...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä on vähän sellaisia juttuja että niihin uskoo tai ei. Jokainen saa puolestani olla mitä mieltä hyvänsä, vaikka tokikin se on hauskaa kun skeptisti huomaa itsensä huomaavan jotakin hyvin epätavallista eikä keksikkään siihen järkeenkäypää selosta!

   Poista
 2. Niin no se on totta, mutta jostainhan se usko niihin yleensä just saa alkunsa ;) Tää mun skeptisti sanoo aina, että "kaikelle on järkevä selitys", haha. Mä niiiiiin odotan tilaisuutta, että se joutuu pyörtämään mielipiteensä, hihhih! Sitä odotellessa...

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi! Olisi mukavaa, jos jättäisit myös nimimerkin kommentoidessasi anonyymisti :)