Kansakoulumme

Kansakoulumme

torstai 31. joulukuuta 2015

Vuosikatsaus 2015!

Tein vanhassa blogissani joskus vuosikatsauksen. On ollut hauskaa lukea sitä näin vuosien päästä, muistan ne tapahtumat siitä katsauksesta aika elävästi.

Tämä on ehdottomasti Elämää vanhassa kansakoulussa blogin pisin postaus.

Tammikuu 2015

Olimme edellisenä syksynä kihlautuneet joten tammikuussa oli jo suunnittelu kovastikkin käynnissä häiden osalta. Tiedetiin oikeastaan kokoajan missä häät pidetään, ja millaista tunnelmaa ja koristeita haluamme juhliin tuoda. Monelle hääsuunnittelu on stressaavaa aikaa. Meillä kaikki meni helposti eikä tullut mitään ihmeellisiä takapakkeja.

Mustavalkoinen oli teemavärimme. Siitä tuli häiden kantava teema.


Helmikuu 2015

Helmikuussa sisustin keltaisella ja toin valon kotiin. Jatkoin hääsuunnittelua ja pohdin sormushankintoja. Teimpä itse alusta loppuun asti kellarin remontinkin maalauksien osalta. ( Muuten vielä ihan kesken)


Maaliskuu 2015

Maaliskuu ei remppaamisen osalta jäänyt ihan nollille. Yritettiin aloitella ikkunaremppaa lasiverannalla. Petri teki jo yhden ristikon, mutta ei se miellyttänyt sitten kuitenkaan. Itse asiassa tässä melkein vuoden asiaa makustelleena olen tullut siihen tulokseen että siihen tulee paljon näyttävämmät ikkunaristikot vinoilla yläristikoilla. Siinä sitten rakkaalle miehelleni näperreltävää viikonloppujen iloksi..

Maaliskuussa elin jo kevättä täysin. Koti oli saanut kaikki keltaiset ylleen ja olin jo istuttanut narsissit verannalle. 

Maaliskuun lopussa tehtiin myös ihana lomareissu Arabiemiraatteihin Ras al khaimahiin. Nautittiin siellä ihana kuuma viikko jonka jälkeen tultiinkin pääsiäiseksi kotiin.


Huhtikuu 2015

Huhtikuussa maalasin pääeteisen ulko-oven harmaalla. Huhtikuu toi pääsiäisloman rippeet ja värikkäämmän vaihteen. Oli pääsiäismunia ja sulkia maljakoissa ja ikkunoissa. Huhtikuussa pohdin jo tulevan kesän kasvimaata ja mitä sinne kylväisimme. Haaveilin kasvimaan ympärille pystytettävästä vanhanaikaisesta punamulta-aidasta joka suojelisi taimia meidän mustalta ryönääjältä eli Vihtorilta.

Lumet sulivat huhtikuun alussa jo kovaa vauhtia. Toukokuu 2015

Toukokuu toi meille taas tutun remppavaihteen päälle. Haaveilin yhden lisätilan käyttöön otosta. Siirsimme työ ja opiskelutilat pikkukammariin talon toiseen päätyyn. Maalasimme katon ja isäni hoiti lattian maalauksen. Tykkään edelleen lopputuloksesta. Niin söpö!

Toukokuussa sain myös sen kasvimaa-aidan mistä olin maaliskuussa haaveillut miehelleni. Rakennettiin ja maalattiin aita aika nopeassa aikataulussa joten taas riitti puuhaa viikonlopuille.
Toukokuussa oltiin myös menty kasvimaan suunnittelusta pidemmälle. Olin ostanut jo siemenet ja istutin taimet. Tutkin anopilta saatua kirjaa ja opettelin hoito-ohjeita jotta saisin kunnon sadon.


Kesäkuu 2015

Kesäkuussa oli niin vehreää. Kaikki oli ihan kesäkuun näköistä. Ilma oli melko lämmintä ja nauttiin ulkona päivällisiä ja tehtiin ulkohommia. Kesäkuussa kodin sisärempat jäivät selvästi kesälomalle ja työllistin itseäni ja miestäni enemmän ulkotöissä.

Petri kylvi perunat kesäkuussa edellisvuoden siemenperunoista.Kesäkuu teki ison sykäyksen meidän hääsuunnitteluumme.
Hääkutsut lähtivät matkaan kesäkuussa ja näin ollen se että häät ovat jo kohta tuli aina vaan konkreettisemmaksi.


Kesäkuussa ei oltu kuitenkaan ihan ilman sisäremppaa elelty. Kunnostin upean vanhan kartanon vitriininin meille olohuoneeseen.


Heinäkuu 2015

Heinäkuussa olin ensimmäisen viikon töissä ja loput lomalla. Heinäkuu oli aika raskas kuukausi lomasta huolimatta. Oltiin oikeastaan koko heinäkuu murhedittu suomenhevosemme kohtaloa ja ihottumaa joka tuntui räjähtävän yhtäkkiä ihan käsiin. Hevonen hinkkasi ja hinkkasi ja kaikki suojaloimet olivat riekaleina muutaman käytön jälkeen. Heinäkuussa monien isojen itkujen jälkeen teimme raskaan päätöksen ja päästimme hevosen pois.

Heinäkuu ei lohduttanut myöskään lämmöllään. Aurinkoiset päivät jäivät vähäisiksi ja enemmän ja vähemmän koleaa oli päivästä toiseen. 

Heinäkuussa Aletan mentyä tuli Prudin issikakaveriksi vanha tuttu. Hevosten osalta alkoi seesteinen aika.
Elokuu 2015

Elokuu elettiin hääsuunnittelun viimeisiä hetkiä. Käytiin Helsingissä vuokraamassa karkkibuffet astiat, askartelin iltaisin hääjuttuja ja soittelin puheluita. Mietittiin viimeisiä yksityiskohtia. Sovittelin hääpukuani monet kerrat ennen itse Hoo-hetkeä. Sovittelin sitä yksinkin, oli se niin ihana.

Elokuussa en päivittänyt blogia enkä ihmettele, oli siinä oikeasti sellainen haipakka. Varasimme myös häämatkalle Portugalin Cascaisiin ja odotimme matkaa innolla.

Polttareita vietettiin elokuun lopussa. Ihan huikean kivat polttarit olivat ystävät ja perhe järjestäneet!Syyskuu 2015

Heti syyskuussa 5.9 sanoimme toisillemme tahdon. Päivä oli ihana. Vettä satoi välillä jopa kaatamalla mutta fiilis oli hyvä. Valokuvaajat olivat ihan huikeita ja saimme parhaat mahdolliset kuvat häistämme muistoiksi.

Heti 6.9 2015 lähdimme Cascaisiin häämatkalle. Meillä oli ihana matka. Hotelli oli tosi upea ja puitteet ja ilma häämatkalle mitä parhain.

Kuvat: Täydenkuun kuva

Lokakuu 2015

Oltiin sisustuksellisesti jo niin syksyssä. Syyskuu meni ohi häiden takia niin hujauksessa että vasta lokakuussa pohdin mennyttä kesää. Satoa kasvimaalta ei tullut nimeksikään. Yhden kesäkurpitsan ja yhden tavallisen kurpitsan sain. Kesäkurpitsan söimme, kurpitsa taas jäi raa-aksi koska ei ehtinyt kypsyä kunnolla ennen hallaa. Satokausi oli mitä huonoin meillä, mutta ilmeisesti myös muualla. Koko kesä oli loppujenlopuksi niin kylmä että kasvimaan sato ei vain tuottanut.


Lokakuussa aloimme myös suunnitella tulevaa keittiöremppaa


Marraskuu 2015

Marraskuu toi mukanaan huolia tulevasta. Rakas koiramme alkoi voida huonommin. Anica hengitteli ajoittain jo raskaasti ja etujalan toiselta puolelta löysimme patin. Anica kuoli 10.11 päivällä kotona. Paras mahdollinen lähtö kultaiselle koirallemme. Oma koti oli Anskulle rakas ja siellä hän sai lähteä taivaankotiin.


Marraskuussa ei auttanut jäädä tuleen makaamaan. Remontti oli aloitettu ja vanha keittiö purettu. Elettiin välivaiheessa jossa kämppä oli kaaoksessa, jouluvalmistelut tipotiessään ja uutta keittiötä ei hetkeen vielä valmiinakaan.
Marraskuu oli ehdottomasti joulukuun kanssa meidän vuoden kiireisintä aikaa. Keittiöremontti työllisti meidät ja monet muutkin miljoonakertaa enemmän kuin oltiin ajateltukkaan.


Joulukuu 2015

Joulukuun alku oli yhtä remonttia. Se kesti aina joulukuun toiseen viikonloppuun asti. Valmistuin joulukuun 18 päivä Lähihoitajaksi ja sunnuntaina 20.12 vietettiin lähipiirin kesken pieniä valmistujaisjuhlia. Valmistujaisjuhliksi saatiin koti siivottua ja keittiökin muutamaa pikkujuttua vaille valmiiksi.
Joulusta nautittiin täysin rinnoin. Uusi keittiö on ollut tosi toimiva ja ihana käyttää. Uutta vuotta katsomme avoimin silmin. Paljon remonttia mahtuu varmasti vuoteen 2016 myöskin. Uskon että vuosi  2016 tulee olemaan kuitenkin edeltäjäänsä rauhallisempi. Opiskelut ovat takanapäin ja eläimet (kopkop) ovat terveitä ja hyvinvoivia.

Otamme vastaan vuoden 2016 toiveikkaina ja odottavaisina. Koti on 2016 vuoden jouluna taas varmasti ottanut ison harppauksen aina vaan lähemmäksi meidän unelmaa.

Hyvää vuotta 2016!!

4 kommenttia:

 1. Nuo hääkuvanne on kyllä tosi onnistuneita :) Hyvää uutta vuotta !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti :) samoin, hyvää uuttavuotta !

   Poista
 2. Sattumalta löysin blogiisi ja taidanpas jäädä seurailemaan, ulkoasut, kuvat ja tyylisi miellyttää! Asumme mieheni kanssa vanhassa hirsitalossa ja pientä pintaremonttia tarkoitus aloitella nyt alkuvuodesta, sisustusinspiraatiotakin tässä siis haetaan, teillä näyttääkin olevan oikein kaunis tunnelma.

  Mukavasti tämä kirjoitus osui ensimmäiseksi, jonka sinun blogistasi luin. Löydän kuluneesta vuodestasi paljon samaa, mitä odottelen omalle tulevalle vuodelleni ;)
  Hyvää uutta vuotta, Tiina :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa tosiaan että eksyit tänne juuri nyt ! Nämä vuosi esittelyt ja muistelot ovat juuri siitä kivoja että siitä saa aika kattavasti tietää kolo vuoden tapahtumat jos ei jaksa selata ammoisiin aikoihin ;D onnea kodin remontteihin, ja tietysti kärsivällisyyttä, sitä tarvitaan :) tervetuloa myös jatkossa !

   Poista

Kiitos viestistäsi! Olisi mukavaa, jos jättäisit myös nimimerkin kommentoidessasi anonyymisti :)