Kansakoulumme

Kansakoulumme

sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Olohuone menee kevättä kohti

Salaa ikävöin vähän meidän joulusisustusta. Oli se taas niin ihana.

Uuttavuotta mennään kuitenkin eteenpäin ja joulut eletään seuraavan kerran 2016 vuoden lopussa. Nyt vaan mieli kohti kevättä.

Ulkona on ihan superkylmä. Eilinen sisustuspostaus jäi tekemättä kun kävin kaverin kanssa ratsastamassa oikein piiiiiiitkän ratsastuslenkin. Kolmatta tuntia ratsastettiin paukkuvassa pakkasessa. Välillä hyppäsin alas selästä itse kävelemään sillä niin meinasi varpaat muuttua hyvästä varustuksesta huolimatta tunnottomaksi. Aivan ihana auringonpaiste ja kevyt lumisade siivitti meidän vuoden ensimmäistä ratsastusta.

Hevoshommista kotihommiin.Lomassa ehdottomasti ihaninta on valoisat, kiireettömät aamut. Joka aamu olen sytytellyt pönttiksiin tulet ja kynttilät salin kaikkiin kippoihin ja kynttilän jalkoihin.


Nojatuoli ja rahi siirtyi yhdeksi löhösohva-alueeksi saliin sohvien pariksi. 


Valon määrä on lisääntynyt. Niin kaunista ja valkoista. Illat ovat pidempään valoisia ja toivoa keväästä on, vaikka on luvattu mahdollisesti talven kylmintä viikkoa.


Näiden ovien kanssa on isot pohdinnat meneillään. Vaatisi isoa remppaa jos haluaisi siihen vanhat ovet sopimaan karmeineen.... Jotain niille on kuitenkin tehtävä pikimmiten.Uusi ruokapöytä on metsästyksessä. Mieluusti ovaali, iso 10-12 hlö jatkopaloilla. Väri saa olla mikä tahansa. Maalaan tai käsittelen materiaalista ja olemassa olevasta väristä päätellen pöydästä meille sopivan.

Mielessäni viipyi tänään ajatus. Salaa joulusta haaveillessani haaveilin myös tätä pöytä asiaa. Haaveilin pitkästä pöysästä jossa isokin perhe ja suku mahtuu syömään, leveästä että siihen keskelle saisi kauniin kattauksen koristeineen kaikkineen. Sellaisen tahdon ja sellaisen me saamme, jossain sellainen on meitä varten.

7 kommenttia:

 1. Kaunista on siellä teillä :) itse täällä roikottelen vielä joulu sisustusta esillä, ei ole raskinut luopua , mutta viimeistään sitten loppiaisena keväisempää ilmettä omaankin kotiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itselle tulee aina niin iso jouluhaikeus että sen varjolla pitää siivota joulu pois :). Kiitos!

   Poista
 2. En ollutkaan vähään aikaan täällä ehtinyt kurkkaamaan, mutta tulipahan nyt sekin asia korjattua. Onko teillä ostaja tuolle vanhalle pöydälle jo tiedossa? Mulla on nimittäin kanssa hankintalistalla keittiön pöytä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei varmaankaan myydä sitä pois. Vanha pöytä taitaa mennä lasiverannalle, siellä ei ole vielä kunnollista kalustusta ruokailua ajatellen. Puutarhakalusteet pääsevät sitten koko kesäksi ulos asti ja veranta ei jää tyhjäksi :) meillä varmaan hetki menee että aletaan myymään tätä omaa tavaraa kun huoneita riittää mitä täyttää huonekaluilla :)

   Poista
 3. Joo tilaahan teillä tosiaan on :) Eipä tullut mieleen, että pöydälle on jo toinen kohde olemassa, heh. No ainahan voi kysyä. Mulla on koivulankkua tallessa ja oon miettinyt, että jos siitä teettäis pöydän ja tuolit keittiöön, mutta katsotaan nyt, jos maksaa hirveästi niin sitten hautaan sen ajatuksen.

  VastaaPoista
 4. Ainahan kannattaa kysellä tarjouksia! Pöydän teko nyt luulisi ettei vielä kamalan kalliiksi tule, omasta tavarasta. Tuolit voi tietysti olla kalliimpia, mutta niitähän löytää jos etsii netistä tai huutokaupoista, kirppareilta jne :)

  VastaaPoista
 5. Joo pitäisi kysellä, kunhan sais aikaiseksi. Pöytä ei tosiaan luulisi olevan kallis kun siinä nyt ei montaa työvaihetta varmaan ole. Toi ei kyllä tullut mulle mieleen, että vois tosiaan teettää vaan pöydän koska tuoleja löytyy vähän joka lähtöön. Ei taas lanttu leikannut ;) Kiitos vinkistä :)

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi! Olisi mukavaa, jos jättäisit myös nimimerkin kommentoidessasi anonyymisti :)