Kansakoulumme

Kansakoulumme

lauantai 16. tammikuuta 2016

Piano

Kauniit esineet, tavarat ja näillä näkymin myös soittimet löytävät vain luokseni.

Vanhat, ihanat ja arvokkaat, esineet joilla on jo matkaa kuljettuna.

Tämä pianokin, löytyi toissaviikonloppuna netistä, seuraavana viikonloppuna se oli pihaportaillamme poikittain miehen ja minun nostettava ihan vain ovesta sisään. Voin kertoa että tätä pianoa ei ihan vaan nosteta ovesta sisään. Painaa aivan järkyttävän paljon. Painoi niin paljon että meillä oli tiukkasanaista keskustelua pihalla toisillemme, eikä kirosanoiltakaan vältytty.

Voi luoja. Lopulta piano saatiin isolla kiukulla sisälle. Ilman suurempia vaurioita selvittiin. Seuraavana päivänä kaikki lihakset niin kipeänä nostamisesta. Siinä se nyt on. Kerrottakoon, en tosiaan ole mikään pianisti. Pimputtelen korvakuulolla kyllä jos jonkinmoista mutta nuoteista en oikeastaan soita mitään. Sanotaanko nyt vaikka niin että nyt on mahdollista alkaa treenailla myös ihan nuoteista.


Kynttiläpidikkeet oli ihan must juttu. Tässä taas yksi käsityön taidonnäyte. Upea soitin.


Vanhasta soittimesta kun on kyse ei se täysin virheetön ole kuitenkaan. Kolme ylimmäistä ja kaksi alimmaista kosketinta ei toimi. Muuten piano on korjattu täysin soittokuntoon ja se soi oikein kauniisti.


 Vanha kansakoulumme on takuuvarmasti omistanut pianon kansakouluaikanaan. Nykyisessä kirjastohuoneessa piano tuskin kuitenkaan on ollut. Huone on aikanaan toiminut eteisenä. Kutakuinkin pianoseinällä on ollut entinen kansakoulun ulko-ovi josta oppilaat ovat kulkeneet eteiseen. Pönttöuuni on hönkinyt lämmintä eteishalliin pakkaskarkottajana.Tässä huoneessa kaikki hakevat paikkaansa. Piano lienee hyvällä paikalla tässä, mutta muuten täällä ei ole valmista. Kirjastohuoneesta puuttuu jotain olennaista. Iso kirjahylly on hakusessa edelleen. Olen löytänyt jo muutaman, mutta kun niissä mättää aina joku. Toisessa hinta alkaa tuhat lappusella ja toisessa taas, siinä mättää vaan joku. Täydellistä yksilöä siis metsästämässä. Uskon että kirjahylly tulee olemaan valkoinen sillä pianoa en meinaa käsitellä maalilla. Haluan kuitenkin että valkoinen ja ruskea kulkee täällä tasavertaisina.
 

Ehdin jo hommata kankaan maalaamiini tuoleihin. Niistä tuli oikein kauniit, juuri sellaiset millaisina näin ne mielessäni jo ostohetkellä ruskeavihreinä!


Tuohon tuolien taakse olisi tarkoitus se kirjahylly sijoittaa. Koko seinän voisi peittää. Täynnä ihania kirjoja.

Niin, ja tämä huone. Olen miettinyt että tämä huone pitää tapetoida ja varmaan teemmekin sen tässä jossainvaiheessa. Vierashuone tosin menee tämän edelle sillä siellä aika-ajoin joku vieras nukkuu, ja sanottakoon että vierashuone on kaukana viihtyisästä.Olen tehnyt yhden toisenkin aivan upean löydön... Palaamme siihen myöhemmin.!

8 kommenttia:

 1. Voi miten kaunis piano! Meillä oli 1800-luvulta peräisin oleva piano edellisessä kodissamme, mutta tänne nykyiseen se ei vaan mahtunut. Edelleen harmittaa ja haikailen sitä takaisin. Mutta teillä piano on ikäänkuin päässyt kotiin-selvästi ;) Nyt vaan reenailemaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Todella! Nämä ovat niin isoja että tosiaan koon puolesta jäävät moneen kotiiin hommaamatta. Uskon että harmittaa oman pianon menetys, toivottavasti se pääsi hyvään kotiin ;)!

   Poista
 2. Upea piano, ja sopii sinne teille varmasti loistavasti ! Mistä löysit sen ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Piano löytyi Tori.fi:stä niin kun toinenkin löytöni. Sieltä on niin helppo etsiä ja ostaa!

   Poista
 3. Oih, minäki haaveilen omistavani joskus oman pianon. Tuollaisen vanhan nimenomaan. En minäkään todellakaan mikään pianisti ole, mutta ala-asteikäisenä kävin vähän pianotunneilla ja jonkun verran nuotteja osaan lukea. Hih, silti pöhköjä haaveita aina on, nyt ei meille kyllä piano mahtuisikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haaveita pitää olla aina ! Jos ei nykyiseen kotiin niin ehkä seuraavaan ;)

   Poista
 4. Ompa komea piano! Voin vaan kuvitella että teki rankkaa kuljettaa kahteen pekkaan. Meillä pianoa oli kantamassa parhaimmillaan 4-5 miestä. :)

  VastaaPoista
 5. No kyllä. On se ihmismieli uskomaton koska niin se vaan tuli sisälle vaikka aluksi tuntui ettei nouse edes senttiä ylös !

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi! Olisi mukavaa, jos jättäisit myös nimimerkin kommentoidessasi anonyymisti :)