Kansakoulumme

Kansakoulumme

tiistai 22. maaliskuuta 2016

Mustaterrierin turkinhuoltopäivä!

Välillä meiltä kiinnostuneesti kysellään että kuinka työlästä on mustaterrierin turkin huolto. Muutaman vuoden perusteella voin vastata että ei varmaan kovinkaan  jos on tottunut tälläisen turkin kanssa. Meille tämä oli ihan uutta ja saa kyllä välillä hammasta kiristellä takkujen kanssa. Parhaimman lopputulemaan olemme nyt päässeet joka toinen viikko shamppoo pesulla, harjauksella ja hevosten harjan & hännän selvitys-suihkeella!

Turkki itsessään pysyy välillä pitkänäkin hyvänä kauan- Sitten yhtäkkiä se huopaantuu sieltä täältä ja koko pentu pitää vetää klaniksi...

No, nyt ollaan pitkään saatu taas pidettyä turkki kuosissa! Viime viikonloppuna oli taas meidän Vihtiksen pesupäevä ja samalla vähän saksittiin karvakuonoa uuteen uskoon.


Nyt ei vedetty turkkia kokonaan alas vaan mielestäni osasin jopa tehdä ihan kivan-näköisen "trimmin" oikeasti mulla ei ole mitään trimmaustaitoja mutta hyvät vähän perusta paremman keittiösakset ja pitkä pinna löytyy ja niillähän pääsee pitkälle.

Yhden ehkä vähän epäonnistuneemman trimmin olen myös tehnyt aikanaan. Siskoni oli mennyt Vihtorin kanssa koirapuistoon ja joku oli siellä varovasti kysellyt että "miten toi koira niinkun kuuluisi trimmata?" Ei lisättävää. Se meni pieleen se leikkaus. Onneksi karva kasvaa aina takaisin, ja koirakin on anteeksiantavainen otus. Ei sitä haittaa minkä näköisenä kulkee, kunhan haisee mukavasti sonnalle ja parrassa roikkuu hevosten kavion vuolun jälkeiset herkkupalat..

Lopputulema pikkusiistimisen jälkeen keittiön lattiallaSeuraavaa trimmiä odottellessa!

6 kommenttia:

 1. Melkoinen kasa karvaa kyllä lähti :) Itsellä on 4kk vanha Lagoton pentu, joka trimmattiin nyt ekan kerran, yllättävän iso karvakasa siitäkin lähti.

  VastaaPoista
 2. Joo, kyllä sitä aina vaan lähtee! Nyt

  VastaaPoista
 3. Kasvattajalle saa aina tulla turkkihuoltoon:) Tosin mielellään pestynä ja suhteellisen takuttomana. Näyttää Vihtorin karva olevan melkoisen kiharaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Meidän pitääkin tulla! Pitää selvittää vähän Turkkia ennen sitä. Vihtis on vähän sellanen maalaispoika.. Turkissa metsän antimet :D

   Poista
 4. Samanlaiselta kikkaraturkilta tosiaan näyttää kun tämä samassa kunnassa asustava velipoika :)
  ja pohjavillaa piisaa... ja sitä myöten takkuja jos yhtään laistaa kampaamisesta.
  Mekin kun ollaan tämmöisiä metsänpeikkoja, niin vetelin suosiolla turkin alas :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina jahkailen sitä että leikkaako vai eikö leikkaa. Onhan se komea pitkällä Turkilla mutta ei ehkä kovin käytännöllinen kurahommissa... :) joskus pitäisi viedä koirat johonkin treffeille ! Vihtori ei oo ikinä tavannut sisaruksiaan.. Muita koria kyllä paljonkin. Maailman kiltein ja ystävällisin koira, rakastaa kaikkia antaumuksella <3

   Poista

Kiitos viestistäsi! Olisi mukavaa, jos jättäisit myös nimimerkin kommentoidessasi anonyymisti :)