Kansakoulumme

Kansakoulumme

sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Kevätsunnuntai

Eilen oli oikeasti niin keväinen ja lämmin lauantai. Sunnuntai aamuksi keli oli muuttunut lumiseksi, mutta onneksi tähän aikaan lumet on jo pitkälti sulaneet maasta.

Mitäs meidän huhtikuuhun kuuluu? Kaikkea jännittävää..

Aloitellaan kuitenkin vähemmän jännittävistä, mutta tarpeellisista kevätkylvöistä.

Viimevuotisia siemeniä on meillä jäljellä vaikka kuinka vaan kummasti on "kummitustalomme" taas niellyt siemenpussit sisäänsä. Ei löydy kellarista, ei keskikerroksesta eikä liiemmin yläkerrastakaan. ARG. Myös yhdet kumisaappaat on talo syönyt sisäänsä.


Jääkaapissa oli pikimustia banaaneja. (hups) Vastustan ruoan heittämistä roskiin joten yritämme aina käyttää jämät kun jämät johonkin ruokaan tai leivonnaiseen. Mustien banaanien innottamana etsiskelin keittokirjoista banaanikakun reseptin ja leipaisin sellaisen. Tosi hyvä kakku tuli, eikä yhtään kuiva kuivakakku niinkun välillä tuppaavat olemaan. Tästä riittää palastella pakastimeen vierasvaraksikin. Nopea ja helppo tehdä muuten, mutta paistoaika vie tunnin verran.


 Viimevuonna jos olisin keksinyt turveruukut ja lavakaulukset olisi kaikki ollut vaan niin paljon helpompaa. Lisäsin nyt tulevaksi satokaudeksi lajikkeiden määrää. Oman rajallisen ajan vuoksi päätin helpottaa kaikkea ja meinaan hommata lavakaulukset kitkemispuuhien vähentämiseksi. Laitellaan ne sitten kasvimaalle aitojen sisäpuolelle koirien ulottumattomiin.. Aivan oikein: Koirien, mutta siitä huomenna lisää.


Viimevuoden sato jäi surkeaksi, mutta emme lannistu vaan yritämme uudelleen. Jovelan Johannan innoittamana olemme keränneet vesikanistereita minikasvihuoneiksi taimien päälle kunhan ilmat lämpenevät ja päästään istutuspuuhiin ulos.


Täältä niitä taimia jo nousee ja kovaa vauhtia. 
Nyt odotellaan sitä kevään loppurysäystä. Eilen laitettiin hevosten tarhat kesäkuntoon eli siivottiin ihan kaikki. Iso hommahan siinä aina keväisin on, siivota kaikki talvella lumen alle jääneet läjät, mutta kyllä lopputulos aina ilahduttaa kun paikat on siisteinä. Hevosten aitauksia tullaan laittamaan uudelleen tässä lähiviikkojen aikana. Ideana on että meillä on useita erilaisia aitauksia ja suljettavia osia kiinteässä "talvitarhassa". Kun on mihin siirrellä ei mikään paikka ehdi muuttumaan mutaliejuksi vaan aina on kuivaa maata kavion alla.
 

Kuten sanoin, palataan siihen koira-asiaan!

3 kommenttia:

 1. Ääää, koira-perheenlisäystä!! En malta odottaa! Tulee tuttu tunne kun kuvissa näkyy ikkunoita taustalla, meillä on mökillä aivan samanlaisen näköiset ikkunatiivisteet, ikkunateippiä siis. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan samat fiilikset! Äääää! Pitää varustautua kuitenkin kylmäkiskoisesti ettei lähdetä liikaa hemmottelemaan tulevaa vauvvaa ;)

   Joo vanhan talon "ärsyttävät" jokavuotiset ikkunateippaukset.. En kyllä meinaa joka vuosi ikkunoita jaksaa pestä. Osassa ikkunoissa saa olla teipit vuoden ympäri, joka toinen tai kolmas (haha) vuosi voisi sitten availla :D

   Poista
 2. Jep, meilläkin saattaa mökillä jäädä jokunen vuosi välistä ikkunoiden pesun kanssa. Tosin mökin ikkunat ovat sen verran kupruiset, että ei niistä aina huomaa onko likaa vai vaan kupruja!

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi! Olisi mukavaa, jos jättäisit myös nimimerkin kommentoidessasi anonyymisti :)