Kansakoulumme

Kansakoulumme

sunnuntai 22. toukokuuta 2016

Kirjastohuone mattoa vaille valmis!

Vihdoin, vihdoin sain koko huoneen otsikonkin mukaan mattoa vaille valmiiksi.


Maalattua sain kaapin jo viime viikonloppuna, mutta olen vähän sairastellut, joten kuvaukset jäivät nyt sitten vasta tälle sunnuntaille. 


Olen tosi tyytyväinen koko kokonaisuuteen. Kaikki huoneen huonekalut on ostettu kirppareilta, netistä tai ihan livenä, kaikki sopii mielestäni hyvin yhteen, ja muodot yhdistävät. Oma kädentyö näkyy tietysti maalipinnoissa.


Pianon päälle sommittelin valkoista. Hääkuvamme ja muutama kynttilä. 
Pianotuolin jalkakin sai maalia pintaansa. Tuoli ei kuulu alkuperäiseen settiin ja tuolin jalka oli kirsikan väristä puuta. Ei sopinut meidän kodin muiden puupintojen kanssa yhteen joten suti kävi vähän tämänkin kimpussa.Mainitsinkin siitä, että olen ostanut muitakin huonekaluja talon täytteeksi.

Mahalipasto ostettiin vähän sillä tavalla että menee minne menee - aina ne on paikkansa löytäneet.


No, koitettiin mahalipastoa meidän "juhlaeteisen" peilin eteen, siihen se jää! Ihan kun olisi aina siihen kuulunutkin. Pinta vaatii käsittelyä, mutta tein niin edullisen löydön, että voi tätä vähän itse tuunatakkin.


Mahalipasto oli tarkoitus oikeastaan maalata valkoiseksi, mutta muutin mieleni kun lipasto pääsi eteiseen. Valkoisen ja harmaan sekaan ei tarvita lisää valkoista vaan tätä(kin) huonetta pitää ryhdittää yhdellä tummalla kalusteella. Isälläni oli joku idea lipaston pintakäsittelyyn.


Toinen talvella laittamistani nojatuoleista on eteisessä työhuoneen vieressä. 

Minulla olis vielä kolmaskin kaappi.. Sillekään ei ole vielä paikkaa, mutta eiköhän sekin paikkansa löydä! Vierashuoneeseen ehkä olin ajatellut, kunhan saataisiin se nyt joskus laitettua kuntoon.

8 kommenttia:

 1. Onpa tosi kaunista. Mielestäni taas näki, että maalattu on paljon puupintaa kauniimpi (yleensä). Blogiasi on tosi kiva seurata. :) Terhi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä. Itse katson aina kalustetta jotenkin yksilönä, ja sitten siihen tilaan sopivana. Mahalipaston kanssa kävi niin että se istui juuri tummana tähän tilaan. Mäntykaappi taas ei tummana käynyt meille ollenkaan. Koko sisutuksen kulmakivi meillä on ehkä sellainen harmonia valkoisten ja tummien huonekalujen yhdistelmänä. Tumma ryhdittää. Myös sitä mietin vanhojen puupintaisten/käsittelemättömien kanssa että voinko tuhota alkuperäisen puupinnan maalaamalla vai mikä käsittely säilyttäisi huonekalun arvon. Joskus on jäänyt hienoja kaappeja ostamatta koska eivät väriltään käy meille, mutta en ole voinut koskea niihin pensselillä myöskään. 😊

   Poista
 2. No onpa hienoja kalustelöytöjä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osa on vielä esittelemättä 😉 Kiitos!

   Poista
 3. Omasta kansakoulusta haaveilevana, tänään tarjous sisään ;) seuraankin nyt blogiasi innolla. Kovasti on ajatuksia miltä meidän koulumme näyttäisi. Sinulle ja miehelläsi on melkoisen sama maku kuin meillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau! No haavehan on miltein jo käymässä sitten toteen! Toivotaan että tarjous menisi läpi! Tervetuloa, tulen vastavierailulle jos meinaat pitää omaa blogia toivottavasti tulevasta koulustanne 😉

   Poista

Kiitos viestistäsi! Olisi mukavaa, jos jättäisit myös nimimerkin kommentoidessasi anonyymisti :)