Kansakoulumme

Kansakoulumme

torstai 16. kesäkuuta 2016

Huonekalulöytöjä!

Viime aikoina on tullut osteltua vanhaa tavaraa aika paljon. Ostin kun halvalla sain onkin uusin mottoni :D Netissä on niin helppo käydä kauppaa ja neuvotella hinnoista. Tarjontaa on, ja olenkin oppinut aika hyvän silmän mitä mikäkin etsimäni tavara tai kaluste yleensä maksaa ja mikä on etsimämme tavaran yleinen hintataso. Ollaan jo pidempään etsitty vanhoja opetustauluja, mutta aiheen pitää miellyttää silmää. Yksi taulu löytyi mutta emme pääseet myyjän kanssa yhteisymmärykseen, hinta suhteessa kuntoon neuvotteluissa, ja ne kaupat jäi sitten tekemättä.


Hiljattain mahalipaston kanssa samaanaikaan saunatupaan tuunausvuoroa tuli odottamaan tämä pienehkö laatikosto. Pikainen hionta ja pesu ja yksi maalikerros päälle. Vierashuoneeseen on olohuoneesta matkalla.

Lipasto taisi kustantaa 20€ luokkaa! Kauniita hillittyjä koristeluja. Meidän ehkä krumeluurittomin kaluste.


Vanhat laatikot olivat pohjistaan ihan putipuhtaat. Niissä oli I-H-A-N-A-T valkoruudulliset laatikkopaperit, mutta hygienia syistä jouduin ottamaan ne pois. Koska vanhat tavat ei olleet huonoja, ja puisia laatikonpohjia on oikeasti vaikea pitää siistinä, laitoin vanhoilla nastoilla uudet paperit laatikoihin.

 Viime viikonloppuna käytiin Petrin puolen sukulaisilla ja sieltä toimmekin mukana upean rukin. Rukki toimii pesun jälkeen oikein kauniisti. Ehkäpä joskus meinaan sillä kokeilla tehdä jotakin ihan oikeasti, sitten kun on aikaa. Kuvassa poljin on vielä irti, mutta nyt sillä polkee jo hyvin vauhtia! Mummollamme on samanlainen, ja pienenä muistin rukin  polkemisen olleen mummolassa yksi kivoista puuhista jota tuli tehtyä useasti.

Ostin vanhat tuolit muistaakseni 25€ voitteko uskoa, eikä siis kappale  vaan molemmat! Tuolit täytyy jossain vaiheessa topata ja päällystää uudelleen, mutta tuohon hintaan - ei ongelmaa.


Tässä kalusteessa tuolin jalat taas ovat niin koristeelliset ettei koristeellisemmaksi juuri pääse! Ihanat ja oikeat puutyön taidon-näytteet nämä jalat.
 

Keittiöön tuli tänään viimeinen country silaus, tai siis tuskin viimeinen, mutta nyt lisäystä vanhaan kuitenkin,  siitä, ja muista tosi löydöistä tuonnenpana!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi! Olisi mukavaa, jos jättäisit myös nimimerkin kommentoidessasi anonyymisti :)