Kansakoulumme

Kansakoulumme

tiistai 7. kesäkuuta 2016

Kesäkukkia

Kesäistutukset ovat jo kauniisti kukoistuksessa vaikka kesä on vasta aluillaan. Lämpimät ilmat ovat hellineet kukkia.


Olen tehnyt pieniä istutuksia ja sommitelmia moniin ruukkuihin. Meidän talossa ja pihapiirissä tosin riittäisi kyllä paikkoja mihin pitäisi istutella.. Saunan ikkunan alle pitää ainakin saada joku nätti istutus vielä. 


Vuosittain kesäkukissa on joku teema. Nyt vaaleanpunainen on tämän kesän juttu. Lumihiutale on muuten amppelina kauhean työläs kesäkukka. Otin sitten laatikko istutukseen, ja totesin työlääksi nypittäväksi tässäkin. No, tarvitseeko kaiken nyt niin vaivatonta ollakkaan.


Tähän meidän takakuistille haluaisin kovasti rautaisen valkoisen pienen pöytäryhmän jossa voisin lueskella lehtiä ja hörppiä kahvia. Pihakeinukin vaatisi pöydän, Petri meinasi siihen jotenkin sellaisen rakentaa, että sielläkin voisi lukea lehtiä ja juoda kahvia. Lököisät kesäpäivät, tervetuloa.Pihanurmi oli päässyt vähän venähtämään ja nyt meillä on kuivaheinää nurtsin täydeltä. Ohups.Kukka-amppeli löytyy myös pääoven vierestä. Siellä vielä toinenkin kesäkukka istutus, tosin vielä keskeneräinen. 

Mites meidän Neva?


Kasvaa kohisten. 
Nevasta lisää myöhemmin.

6 kommenttia:

 1. Hei, miksi nypit lumihiutaletta? Ää suotta! Se on parhaimmillaan, kun saa olla vaan. Olen oppinut kantapään kautta, etten juuri lannoita sitä koko kesänä enkä laita kasvamaan kaikkein kuumimpaan/paisteisimpaan paikkaan. Lumihiutale tykkää puolivarjosta ja vähän raa'asta mullasta. Vettä et voi antaa liikaa, kukka on tosi janoinen. Näillä eväillä se kukkii, kasvaa ja kukoistaa koko kesän ja sulla on yksi kukka vähemmän perattavana, usko pois :)
  Terveisin Keekeläinen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen aina nyppinyt ne kuivuneet kukat pois uusien tieltä. No jos se ei ole välttämätöntä en kyllä nypi enää. On ne nimittäin aika työläitä ja pieniä kaivella sieltä lehtien seasta. Täytyykin heti kokeilla ja antaa sen vaan olla. ☺️

   Poista
  2. Juu, ei muuta kuin ravistelet keveästi versoja välillä, kuivuneet kukat tippuu alas.

   Sinulla/teillä on muuten äärettömän kaunis ja siisti koti! Oikein silmiäni lepuutin, kun katselin tallirakennuksen valkeita seiniä, hyvää järjestystä ja varsinkin upeita kalusteita sisällä talossa!
   Keekeläinen

   Poista
 2. Kiitos paljon ! Erityisesti sitä nauttii niistä kalusteista kun ne on miltein kaikki jostakin haalittu ja niillä on historiaa jo takana. Vanhoissa kalusteissa on erilailla tunnelmaa. Siisteyskin on iso osa kauneutta ja viihtyvyyttä. Tallissa on kiva pitää paikat siisteinä, kun hevoset on siinä on tavarat aina järjestyksessä ja kaiken saa heti oikeista paikoista. Meillä myös runsas säilytystila edesauttaa puhtaanapitoa kun tavarat saa oikeasti väjästi järjesteltyä jokainen omaan laatikkoonsa ja komeroonsa. 🙂

  VastaaPoista
 3. Täällä sama pinkki-valkoinen teema kesäkukissa tänä vuonna, tai oikeastaan joka vuosi, tykkään :) Ihana vauhtikuva Nevasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, viime vuonna oli punaista ja valkoista. Ihanan raikas vaaleanpunainenkin valkoisten ja vihreiden kanssa. Täytyy kirjoitella tuosta vauhtihirmusta lisää, hän on aikamoin typykkä!

   Poista

Kiitos viestistäsi! Olisi mukavaa, jos jättäisit myös nimimerkin kommentoidessasi anonyymisti :)