Kansakoulumme

Kansakoulumme

torstai 28. heinäkuuta 2016

Hevosten kesäpesut

Kyllä meillä on nykyään niin helppoa. Aurinko lämmittää pitkän vesiletkun veden lämpimäksi ja hepat suostuu hyvillään letkupesuun.

Kun aurinko paistaa on aina hyvä hetki pestä hevoset. Tänään köllöttelin auringossa lehtien kanssa kun tuli mieleen että nyt on just sopiva hetki hakea hepat pesulle.

Ensin kaunokaiseni.


Ihottumaiset ovat yhä huputettuina kaiken muun ajan paitsi ratsastuksen, pesujen ja harjauksien ajan.

Öközon hoito on toiminut erinomaisesti ja issikat voi oikein hyvin ja kiiltävästi. Öközon shamppoo pesu oli siis luvassa


ei vastalauseita,meillä hepat ihan nauttii pesusta


Kiiltävä. Aurinkoon ei voi kuitenkaan jättää kuivumaan koska paarmat tulee heti hevosen tuoksun perässä. Kesäpötsi on kasvanut hänelle... 

Seuraavan vuoro


Rimppu sen sijaan on melko hoikassa kunnossa, mutta kokoajan lisäruokinnalla. Toivomme että pappa saa vähän lihaa luiden päälle. Hyvin Rimpulla silti menee. Liikkuu melko pirteästi lenkillä kunhan mennään rauhakseen. Tarhassa puuhailee mielellään ja menee sinne ja tänne.


Rimppu on tälläoinen pepin hevonen. Pilkkuja täynnä. Kesällä pilkut tulevat kunnolla esiin. Valkoinen on valkoinen ihottumakaudella kun loimi suojaa karvaa lialta. Syksy ja talvi onkin sitten ihan toinen juttu.


Lopuksi kuivaus hikiviilalla ja huputus. Vein hepat siirtotarhaan vähän maistelemaan vihreää. Meillä kun ei ole laidunta, mutta metsäpohjaa senkin edestä. Puiden lehdet on ainakin kiitettävästi hevosen korkeudelta menneet parempiin suihin.

3 kommenttia:

 1. Täällä blogissa vierailu ei ainakaan yhtään helpota valtavaa talokuumetta ja haavetta siitä, että saisi itsekin hevoset omaan pihaan :) Kotinne on kokonaisuudessaan U P E A ! Mukava seurata remonttia ja sisustusta ja saada kivoja ideoita joita toivottavasti joskus (pian) pääsen itsekin omaan kotiin hyödyntämään ;) En muista oletko jossain jo kertonut joskus, mutta mielenkiinnosta kyselen minkä kokoinen tontti teillä on? - S

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mukavasta kommentistasi! Totta tosiaan, on kivaa ideoida muiden ideoiden pohjalta ja tehdä pikku projekteja. Meillä on syksyllä tulossa kaiken näköistä kivaa askartelua, kransseja, kortteja jne. Jos sellainen askartelu kiinnostaa niin kurkkaapas, kunhan ensin saadaan ruska värit ja punaiset lehdet. Siihen ei vielä tartte omaa taloa, mutta hei, haaveilla pitää aina ja tarpeeksi kun toivoo ja tekee sen haaveen eteen töitä niin kyllä se lopulta toteutuu. Hevoset kotona on kyllä parasta mitä tiedän. Ihan erilailla oppii tuntemaan hevosensa kun ne näkee joka päivä monta kertaa. Tontti oli muistaakseni 2,3ha joista on nurmeakin paljon, loput on metsällä.

   Poista
 2. Huhuu, mitä kuuluu?! Tapahtuiko jotain vai iskikö vaan blogiväsymys, kun on niin hiljaista.
  Kivoja kuvia ja juttujasi kaipailen :)

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi! Olisi mukavaa, jos jättäisit myös nimimerkin kommentoidessasi anonyymisti :)