Kansakoulumme

Kansakoulumme

tiistai 12. heinäkuuta 2016

Kasvis-sosekeittoa sadepäivänä

Lempparikeittoni on ehdottomasti kasvis-sosekeitto! Mitään luottoreseptiä ei minulla ole vaan heittelen kattilaan jääkaapissa nahistuneet kasvikset summan mutikassa ja maistelen ahkerasti. Sadepäivän keitto syntyi tällä kertaa: bataatista, porkkanasta, perunasta, paprikasta, sipuleista ja valkosipulista. 


Appivanhemmilta lahjaksi saadulla yleiskoneella tehdään meillä kaikenlaista. Kasvis-sosekeitto tulee koneeseen kiinnitettävässä blenderissä hetkessä. Samassa blenderissä teen myös proteiinipirtelöt aamuksi.


Tuli taas niin hyvää! 


Keiton kanssa jyvänäkkäriä!


Meidän keittiön ikkunat on hauskat kun niistä ei oikein meinaa aina nähdä päivän säätä. Puhalletut lasit tekevät ihan oman haasteensa sadesään tiirailuun. Nyt ei ollut epäilystäkään, että sataako. Tosin jo tätä kirjoittaessani aurinko paistaa, joten melko vaihtelevaa kesäsää nyt on.


Nevalta kun kysyttäisiin hänen lempi lepopaikkaansa on se kellari ilman epäilyksiä. Kellarissa on näin kesälläkin noin 15 astetta lämmintä.


Ilme kertoo että antakaa mun nukkua rauhassa. Vihtori on ihan toista maata koirana. Vihtorilla on A-I-N-A kuuma, mutta vaikka kellarissa olisi hänelle hyvä, ei hän voi olla siellä koska minä ja Petri ollaan yleensä jossain muualla. Vihtori on sellainen varjo että ilman häntä ei voi mennä mihinkään, ei edes vessaan. Suihkuunkin tulisi mutta käytännön syistä harvoin pääsee mukaan ;)


Kellaria täällä blogissa ei ole vielä koskaan näkynytkään. Kellarissa on pannuhuone, taas yksi vessa lisää, pukuhuone, pesuhuone ja sauna. Kellarin suhteen meillä on isot remonttisuunnitelmat, mutta luulen, että teemme ensin keskikerroksen ison kylppärin täysin valmiiksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi! Olisi mukavaa, jos jättäisit myös nimimerkin kommentoidessasi anonyymisti :)