Kansakoulumme

Kansakoulumme

tiistai 5. heinäkuuta 2016

Vanha Arabian pesuastiasto, suola-astia & piian peili


Ensimmäisen lomamaanantain kunniaksi kiertelimme eilen kirppareita Petrin kanssa. Yhdellä kirppiksellä Petri nosti alahyllyltä tämän pesuastiaston ja kysyi että mahtaako vaimoa kiinnostaa tälläinen? Ai kiinnostaako. Kiinnosti ja kiikutettiin astiasto  kotiin siltä seisomalta. 

 
 Vielä meillä ei ole pesuastiastolle ihan parasta priima paikkaa, mutta sellainen on tulossa kyllä, joskus kun saadaan vessat ja kylppärit kuntoon.


Kannussa on alhaalla pientä krakeloitumaa, mutta pesuvadissa on myös halkeama


Meille nämä tulevat niinkun arvatakin saattaa ihan puhtaasti koristekäyttöön, joten ostettiin halkeamasta huolimatta. Arvoastioita ostaessa tulee tietenkin kiinnittää astioiden kuntoon huomiota, sillä rikkinäinen astia on käytännössä arvoton. Tästä pesuastiastosta maksoimme käyvän hinnan halkeama huomioiden hinnoittelussa.

Mittakaava apuna toinen Arabia kannumme litran vetoisuudella!


Tämä merisuolan säilytykseen sopiva suola-astia tuli meille äidiltäni kesätuliaisena. Oli löytänyt kirpparilta. Kiitos, sopii paremmin kuin hyvin. Vielä etsiskellään keittiöstä tälle arvoisaansa paikkaa. Monta hyvää kohtaa olisi joten päätettiin että odotellaan että se sopiva viimeinen kiinnityskohta tulee.


 Kiva oivallus tässäkin käyttöesineessä kun kansi pysyy hyvin auki pienen kolon ansiosta


Viimeisimpänä tein nettilöydön. Jonkin aikaa olenkin jo etsinyt vanhaa piian peiliä sopivaan hintaan. Piian peilien hinnat pyörivät 30-100€ molemmin puolin hyvin pitkälti, mutta omamme löysin ihan huikaisevaan 15€ hintaan. Tästä tullaankin taas siihen että ihan oikeasti vanha sisustus ei välttämättä tule ollenkaan niin kalliiksi mitä ajatellaan. Kertakäyttökulttuuri on meidän osalta ohi. Muutamia jatkuvia huonekaluhakuja on kokoajan päällä: Ruokaryhmä tuoleineen, vaatekaappi, senkki ja peililipasto. Kiire ei ole, etsitään just sitä oikeaa kalustetta meille.
Piian peilin laatikoston paperoin heti ennen käyttöön ottoa niin pysyy siistinä vastedeskin!


Tälläsiä löytöjä tälläkertaa. Vielä on kesää ja löytöjä jäljellä, vai onkohan kohta enää rahaakaan jäljellä :D Täytyy tehdä jatkossakin edullisia löytöjä niin pysyy balanssi tässä hommassa.
Yksi unelma tulee toteutumaan myös tässä kesän kuluessa toivon mukaan. Petri alkaa rakentamaan meille omaa ratsastuskenttää tällä viikolla. Tarkoituksena olisi kenttä valkoisin lauta-aidoin. Ylijäämä maasta tehdään tien viereen kaunis maavalli ja  siihen on tarkoitus istuttaa kukkasia ja pensaita. Kuvia kentän rakennuksesta seuraa, kunhan päästään työhön.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi! Olisi mukavaa, jos jättäisit myös nimimerkin kommentoidessasi anonyymisti :)