Kansakoulumme

Kansakoulumme

lauantai 2. heinäkuuta 2016

Vierashuone remontin pyörteissä!

Olisipa minulla kuvaa siitä kun ensikertaa astuimme tähän kotiin. Selvää oli jo ulkona taloa katsellessa että tämän me haluamme ja lähdemme tästä tarjoamaan, edes sisätiloja näkemättä.

Sisätilat olivat vanhaan taloon vähän kummallisia.. Pieniä huoneita ja käytäviä, ovia ovien perään. Vaikka isäni, jolla on silmää ei ollut mukanamme ensimmäisellä kerralla, tiesin että hyvä tästä tulee.

Monet sanoivat että asukaa ensin vuosi tai pari, ja sitten teette ne remontit. Ajatuksena hyvä, jos asuu sellaisella rakennuksessa johon ei isommilla rakenteellisilla remonteilla kajottu. Meitä kuitenkin häiritsi muovimatot, pikkuhuoneet, ja maalatut seinät.

Ensimmäisenä salista kaatui kahden huoneen seinät jotka olivat keskellä nykyistä olohuonetta. Kuvitelkaa, keskellä isoa salia. 

Nykyisen vierashuoneen paikalla oli asukaskeittiö, pieni sivukeittiö jossa kuntoutuskeskuksen asukkaat saivat keitellä kahvia ja napostella jotakin pientä ruokien välillä. En muista olenko kertonut talomme historiasta kuinka täällä. Koulutoiminnan jälkeen joka loppui jo 58- koulu toimi kunnan vuokra-asuntona aina vuoteen 83- asti jolloin entinen asukas osti talon yritystoimintaa silmällä pitäen. Taloon tehtiin  muutoksia ja rakennettiin huoneita vanhuksia varten. Näen kyllä kaikki muutokset hoitoalan ihmisenä tarpeellisena siihen tarkoitukseen, mutta meille tärkeintä oli palauttaa talo entiseen loistoonsa, ja sillä tiellä, olemme yhä.

Paljon on saatu aikaan siihen nähden, että syys-lokakuun vaihteessa tulee vasta kaksi vuotta täyteen kun ollaan tätä unelmataloamme asutettu. 

Meillä on täällä niin paljon, mitä ette ole vielä nähneet, paljon tiloja esittelemättä, ulkoa ja sisältä. Kannattaa siis seurata jatkossakin.

Mutta siis, löpinät sikseen. Vanha keittiö purettiin jo ensimmäisenä jouluna 2014 asukaskeittiöstä.


Salin uudet ovet!! Nyt sali on ihan valkoinen ovia myöten. Vanhat puuovet löysin torista tuttuun tyyliin sika halvalla. Ovien ympärille tulee paksut koristeelliset listat entisten pelkistettyjen sijasta.

Tämä ovi vie vierashuoneeseen. Remontin myötä aukeamis-suunta vaihdettiin ja saattiin kulku toimivammaksi, nyt ovi aukeaa vessan viereiselle seinälle kun ennen se aukesi keskelle olohuonetta. Huoneen ovea on tarkoitus pitää auki, joten suunnan vauhto oli ehdoton.


Lähtötilanne. Lattia pitää hioa ja vanhat tapetit poistaa, reijät tasoittaa ja vanhan keittiön paikka oikealla siistiä tapettia varten. Olenkin ennenkin kai sanonut että pääosin teen kaikki rempat itse. Tässä hommassa tarvitsin Petrin apua vaan lattian hiomisessa sillä se oli tosi fyysesti raskas homma käsikäyttöisellä koneella. 


Pönttiksestä rapsuttelin vanhat lohkeavat maalit pois. Vielä en ole ehtinyt maalata uudelleen, mutta teen sen ihan kohtapuoliin.

 Mäntykatto maalattiin äititi kanssa jo viime kesänä, mutta silti remppahommat tyssäsivät siihen ja vieraiden on pitänyt "viihtyä" aika ankeassa huoneessa pitkään.


Lattian hiominen teki siitä jo ihan erinäköisen. Vähän aikaa jo havittelin tälläistä puulattiaa, mutta, ei se tälläisenä raakana kestä koiran tassua senkään vertaa. Maalihommiksi siis meni. Isäni tuli tekemään ensimmäisen vedon ja itse vedin parin päivän jälkeen toisen kerroksen. Hieno tuli.

Lopputulos selviää huomenna. Rakastan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi! Olisi mukavaa, jos jättäisit myös nimimerkin kommentoidessasi anonyymisti :)