Kansakoulumme

Kansakoulumme

sunnuntai 30. lokakuuta 2016

Kylppäriremppaa

Otsikosta voi päätellä että tässä taas remppaillaan. Minulle oli tullut kommenttia että mihin sitä hävittiin. No, uusi työ vei elokuussa veronsa, syksy vei muuten vaan veronsa eikä valokuvaaminen ollut oikein mielessä eikä kotonakaan jaksanut sen kummempia puuhastella. Oikeastaan meillä ei näinä kuukausina ole kodin puitteissa tai sisustuksessa tapahtunut yhtään mitään. Kuitenkin nyt ollaan aloiteltu pikkuhiljaa kylppäriremppaa, aina kun ehditään tehdään jotakin alta pois. Nyt olen nakutellut muutamia laattoja lattiasta ja repinyt muovitapetit seinistä.


Listat vielä puuttuu, eikös nämä ole just niitä asioita mitkä laitetaan sitten 10 vuoden päästä paikalleen? Ei vaan, ennen joulua olisi tarkoitus saada yleisilme siistiksi eli ovilistat paikalleen. Sopivan koristeellisia tosin ei ole vielä löytynyt, joten etsintä jatkuu edelleen. Tästä ovesta salin puolelta pääsee kylpyhuoneeseen. 


Vanhan talon remppaamisessa ihan hullua - ja samalla parasta on yllätykset seinien sisällä. Onneksi ei ollut mitään negatiivistä yllätyttävää, niinkuin kylpyhuoneessa jopa saattaisi olla. Puhkaisimme makuhuoneen vieressa olevasta tyhjästä huoneesta seinään reijän tarkoituksena tehdä master kylpyhuone kahdella kululla. Olohuoneen salista, ja meidän makuuhuoneen vierestä. Isäni pamautteli vasaralla kylpyhuoneen puolella seinään muutaman kunnon iskun kun kopsahti. Pienellä avaamisella sieltä löytyi vanha ovi!! Aivan upea vanha peiliovi. Mikä tuuri siis tällä kertaa, oviaukon kohdalla olikin ovi aukkoineen jo ihan valmiina.


Kuinka jännittävää olikaan katsoa että minkälainen ovi, ja minkä kuntoinen sieltä seinän sisältä kuoriutuu. Ovi on muutoin hyväkuntoinen, mutta saranat ja lukko on poistettu. Täytynee entisöidä ovi paikalleen, ja lisätä puuttuvat osat.


Joskus lupailin pohjapiirrustusta kodistamme. Tässä se nyt on, tosin hyvin paljon muuttuneena. Itseasiassa muuttaessammekaan ei pohja enää ollut tälläinen. Nyt meidän aikanamme pohja on selkeytynyt entisestään ja esimerkiksi salista lähti ensimmäisenä nuo kaksi pienempää huonetta. Yritän piirellä uuden pohjan niin näkee eron entiseen paremmin.


Muuten tästä kuitenkin hahmottanee sen että huoneita ja tiloja riittää vielä remonttien jälkeenkin. Vielähän meillä on yläkertakin kellarin lisäksi jossa on tilaa levittäytya tavaroineen.


Tästä lähikuvasta näkee tarkemmin mistä on nyt kyse. "Hoitohuone" on mittasuhteiltaan identtinen piirrustusten kanssa. Tila on melko iso joten tassuamme varmasti koristaa kylpyhuonetta aikanaan. Katsotaan missä vaiheessa saadaan hommat täysin valmiiksi. Kuvasta huomaa hyvin että hoitohuoneen/kylpyhuoneen yhteydessä on wc josta oviaukon paikankin hahmottaa. Wc lavuaareineen puretaan tästä kulkuaukosta ja siirretään kylpyhuoneen puolelle lavuaarikokonaisuuden kanssa.

No sitten niitä remonttikuvia? Näistä kuvista on onneksi jo edetty pidemmälle, mutta tässä vielä tilanne viimeviikolta


Iso muutos on luvassa tähän kylpyhuoneeseen. Laatat tulevat pysymään saman kokoisina 10x10 laattoina, mutta väri ei ole sama, ja asettelullakin koitetaan vaikuttaa yleisilmeeseen ja lisätä tietysti tunneilla työmäärää asennusvaiheessa. ;) Valaistukseen pitää kiinnittää huomiota, että saadaan kirkas valaistus. Meidän yhdessäkään vessassa ei ole ikkunoita, sillä kaikki vessat on talon sisällä.


Minulta ehdittiinkin jo vähän kysellä joulutuksen perään, että kai sitä joulufiilistelyä on luvassa tänäkin vuonna? No tottakai. Nyt alkaa juuri se paras fiilistelyaika. Muutamia lahjoja on jo osteltu. Palaan niihin myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi! Olisi mukavaa, jos jättäisit myös nimimerkin kommentoidessasi anonyymisti :)