Kansakoulumme

Kansakoulumme

sunnuntai 27. marraskuuta 2016

Ensimmäinen adventti, joulumme avaus!

Jaksoin kun jaksoinkin koristella koko kodin miltein eilisen aikana. Tänä aamuna vielä viimeiset silaukset. Kylläpä taas on juhlavaa ja jouluista. Paistoin ensimmäiset piparitkin adventin kunniaksi. 

Viime jouluna ostin alennusmyynneistä adventtikyntteliköksikin sopivan kynttilätelineen. Sisällä oli juuri sopiva tila sammaleelle ja pienille koristeille. Tänä aamuna rakentelin adventtikynttelikön oman pihan sammaleesta, puolukan varvuista ja askartelulaatikosta löytyneillä punatulkuilla ja marjoilla.
Näitä hämäriä päiviä on riittänytmarraskuussa. Syksy olikin harvinaisen kuiva ja kaunis.
Valoja saa pitää päällä miltein koko päivän. Aamusta on hämärää, ja illan hämäräkin tulee niin aikaisin.

Joulutekstiilit sain paikalleen  eilen illalla. Ihan muutamaa päällistä lukuunottamatta kaikki on jo viime joulusta tuttua. Oikeastaan enää ei tarvita mitään koristeita, niitä on laatikko kaupalla kerääntynyt vuosien varrella.


Glögitarjotinkin löysi paikkansa jo viimejouluna tutuksi tulleelta paikaltaanTelkkarista tuli ensimmäisen adventin jumalanpalvelus. Harvemmin tulee telkkarista katsottua, mutta nyt sopi oikein kivasti piparkakkujen leivonnan kaveriksi. Kauniita jouluisia lauluja.


Pipareiden ollessa uunissa Petri huikkasi ulkoa puunkanto hommista että joulutorttujakin voisi paistaa. Paistoin sitten samoilla uunin lämmöillä vielä joulutortutkin kahvipöytään.


Meidän Neva pennulle tuli menneellä viikolla hotspot hännän viereen. Kauluri päässä toikkaroi ja tietenkin ihan kauhealla pennun tohinalla. Vähän on  tainnut kerätä energiaa viime päivistä. Tänään kävi ikävä sattumus. Neva katseli ikkunasta ulos ja kaulurillaan tiputti yhden kynttelikön lattialle. Valitettavasti kynttelikkö hajosi. Toivottavasti löydämme vielä samanlaisen uuden rikkoutuneen tilalle.


Villeroy & bochin joulukupit ilahduttavat. Meillä kaikki jouluastiat on säilötty laatikoihin aina pitkäksi vuodeksi. Taika kupit ja puurokulhot on myös kaivettu pahvilaatikoista. Samalla keräsin satumetsä astiaston kupit pois jouluastioiden tieltä. Vanhatkin astiat tuntuvat melkein uusilta kun ne ei ole käytössä vuoden ympäri.Pöydällä olevan lumisadesoittorasian ostin Tallinnasta viime viikonloppuna. Äitini kanssa käväistiin vauvantarvikeostoksilla. Tulihan siellä Tallinassa ihailtua joulutavaraakin ja muutama lasipallo tarttui mukaan jokavuotuiseen tyyliin. Meidän kuusemme taitaakin tätä nykyä olla koristeltu täysin lasipalloin muutamaa posliinikoristetta lukuunottamatta.  Onneksi vanhoja muovikoristeitakin on jossakin tallessa, sillä tulevaisuudessa voi koristelijan olla turvallisempi ripustaa särkymättömiä koristeita :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi! Olisi mukavaa, jos jättäisit myös nimimerkin kommentoidessasi anonyymisti :)