Kansakoulumme

Kansakoulumme

sunnuntai 6. marraskuuta 2016

Kotoilua sunnuntain valossa

Sunnuntai lähti käyntiin jo aamusta aikaisin. Olen aikuisiän ollut ehdottomasti aamuihminen ja herään aina viikonloppuisinkin ennen 7 puuhailemaan. Tänään oli taas oikein kirkas ja kirsakka pakkasaamu. Nyt on ollut marraskuun aluksi tosi kylmää, miltein -10 asteen pakkasia.!


Erittäin kaunis ja valoisa päivä oli tämä sunnuntai

Valosta ilahtuneena päätin tehdä Petrille herkkuruokaa, makkarakastiketta, muussia & porkkanasämpylöitä.

 

Omanmaan porkkanat on olleet ihan älyttömän hyviä! Käytin porkkoita sämpylätaikinaan ja loput raastoin porkkanaraasteeksi ruoan lisukkeeksi


 Herkullisen porkkanasämpyläohjeen löysin kinuskikissan blogista. Yleiskoneella ei juuri aikaa leivontaan mennyt. Tykkään tosi paljon lahjaksi saamastamme koneesta. Vaikka kone ei ole kokoajan pöydällä sille on tullut paljon käyttöä. Töissä olikin puhetta yleiskoneista, kun ei niitä tule käytettyä kun ovat kaapin perukoilla ja aina pitää raivata kone sieltä muiden romujen takaa käyttöön. Meidän keittiössä mietittiin suunnitteluvaiheessa koneelle jo hyvä paikka ja kaikille lisäosille ja vatkaimille laatikko erikseen. Suunnittelu onnistui ja kone on helppo ottaa laatikosta käyttöön.


Nopean 30 minuutin kohotuksen jälkeen pääsi jo pyörittelemään sämpylöitäKun sämpylät paistuivat uunissa tein perunamuussin ja makkarakastikkeen valmiiksi odottamaan.
 

 Jouluihmisenä ei minua harmita ollenkaan aikaisen talven tulo. Ihanaa kun on kuivaa ja lunta. Koirat on viihtyneet ulkoaitauksessa päivät ja saa itse puuhailla kotona ihan itsekseen. Vihtori tuppaa olemaan aikamoinen perävaunu joten on ihan kivaa välillä imuroida ja siivoilla ihan ilman varjoa. Koirien ulkoilutuskin menee siinä samalla, ikkunasta vahtien. Neva on osoittautunut vuorostaan melkoiseksi kaivuriksi joka ei meinaa pysyä aitauksessaan sitten millään. Odotellaan toiveikkaina maan jäätymistä että kaivuuhommat talven osalta olisi tehty mahdottomaksi.


Syömään!


Ensimmäiset muutamat lahjat on paketoitu. Jouluvaloja on lisäilty nyt viikonloppuna pihalle. Eilen oli ystävä kylässä ihan myöhäiseen iltaan asti, oli oikein kivaa vaihtaa kuulumisia oikein pitkän kaavan mukaan, terkkuja vaan hänelle :) Mukava ja onnistunut viikonloppu! 
Nyt siistissä kodissa sunnuntai illan viettoon.2 kommenttia:

  1. Hahaa hyvää alkanutta viikkoa sinnepäin myös! ;) Noi porkkanasämpylät ❤️ Palaillaan! - A

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi! Olisi mukavaa, jos jättäisit myös nimimerkin kommentoidessasi anonyymisti :)