Kansakoulumme

Kansakoulumme

torstai 15. joulukuuta 2016

Makuuhuone jouluisena sekä uusi ensikehto!


Meillä on tapana aina ollut, että jouluksi on tietyt teksiilit, kevääksi tietyt jne. Jouluksi meillä on tätä nykyä kahdet joululakanat. Nyt pesussa paremmat satiiniversiot jotka laitetaan päivä ennen jouluaattoa toivottelemaan nukkujille hyvät unet kinkun tuoksun leijaillessa keittiöstä nenään.


Meidän makuuhuone on muuten vähän remontin pyörteissä vaikka tässä huoneessa ei remonttia tehdäkkään. Pinnasänky on todella iso, ja sitä ei ole tarkoitus pitää meidän makuuhuoneessa vaan viereisessä vauvan huoneessa. Matkaa huoneeseen ei ole ollenkaan joten käytännössä se on ihan sama kummassa paikassa fyysisesti sänky sijaitsee. 


Koska tiedän että haluamme ensikuukausiksi vauvan kuitenkin ihan viereen nuuskuteltavaksi ja hoidettavaksi tuli ensisängyn osto ajankohtaiseksi. Ostettiin rottinkisänky ensisängyksi.


Tämä rottinkisänky on tosi kevyt liikutella ja varmasti palvelee tarpeen mukaan vaikka salissa vauvan päivänokospaikkana. 


Jo ennen kun tiesin odottavani vauvaa minulla oli siitä tosi vahva epäilys. Niinkin vahva että yhdessä facebook ryhmässä näin ilmoituksen että joku tekee tilaustyönä unipesiä omavalintaisilla kankailla. Tilasin siltä istumalta pellavaisen unipesän valkoisella ja ruskealla kankaalla ja pitsillä. Valkoinen satiininauha kruunaa unipesän. Siitä tuli tosi kaunis. Unipesä uppoaa ensisängyn pohjalle kuin nakutettu, ja pienellä on ensikuukaudet oikein pehmoinen ja varmasti turvallisen tuntuinen unipaikka.


Isompi unipaikka palvelee sitten isoksi taaperoksi asti. Pohjan kun saa laskettua ihan kunnolla niin ei pääse isompikaan kapuamaan pinnasängystä omin avuin.


Ikeasta haettiin laitapehmusteet ja muuta tarpeellista. Eipähän tullut mieleen että kun pinnasänky ei ole ihan standardi kokoa, ei laitapehmusteetkaan sovi tähän mitenkään. No, ompelemalla saadaan pehmusteet sopivaksi. Täytyy vähän muokata valmista mallia :)


Joulu lähestyy! Toivottavasti kaikilla on mukava joulumieli eikä stressistä tietoakaan. Ei kivoja juttuja kannata pilata murehtimalla. Sen ehtii minkä ehtii, ja mikä jää tekemättä, sitä ei tarvita!

4 kommenttia:

 1. Aivan ihania molemmat sängyt! Ja unipesä myös <3 Ihanaa joulunaikaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ihanaa joulunaikaa teille myös, mahtaa lapset olla ensi viikolla jo täpinöissään.. ☺️

   Poista
 2. Meilläkin vaihtuu jouluksi aina joululakanat. Kaunis tuo rottinkikehto!

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi! Olisi mukavaa, jos jättäisit myös nimimerkin kommentoidessasi anonyymisti :)