Kansakoulumme

Kansakoulumme

keskiviikko 1. maaliskuuta 2017

Sairaalakassi & Vauvan kotiutumisvaatteet

Mietin ensin että  onko tämä nyt sellainen postaus joka sopii tai kuuluu blogini sisältöön. Kuitenkin, jos joku hyötyy näistä jutuista on tälläkin postauksella paikkansa, myös tässä blogissa. Itseasiassa varmaan jokainen, joka on ensikertaa menossa synnyttämään pohtii että mitähän sitä tarvitsisi mukaan ja mitkä on ne must jutut ja mitkä taas turhakkeita. Tosiasiassa jokaiselle tarpeelliset tavarat tarkoittavat eri juttuja, mutta useampaa sivustoa selailleena löysin sellaisen kattavan sisällön mitä olen pakkaillut omaan kassiin.

Lopussa lista vielä kokonaisuudessaan

Monesti eteen tuli maininta omista kengistä. Ehdottomasti olin samaa mieltä, että omat kengät otan mukaan. Ostin kassiin vartavasten uudet kengät niin ei ole pöpöjä mitä viedä sairaalan sisälle kenkien mukana. Otin kokoa isommat niin sopivat vaikka sukkien kanssa jos viluttaa.


Kenkien kaveriksi ehdottomasti myös oma aamutakki! Synnytyksen aikana tuskin kukaan välittää mitä sitä on päällä tai miltä näyttää, mutta ehkä niinä tulevina seuraavina sairaalapäivinä on mukavampi pukeutua omaan pehmoiseen aamutakkiin kun sairaalan vastaavaan pinkkiin.
Listalle päätyivät myös omat sukat. Sairaalan putkisukat eivät liene kenestäkään hyvät jalassa!


Imetysliivit nyt ei liene tarvitsevan kummempia selityksiä tai perusteluja. Niitä olen pakannut kahdet kappaleet. Kuvista puuttuvat legginssit jotka pakkasin myös kassiin. Lisäksi vielä pakattavaksi tulee huppari ja joku mukava mekko kotiutumiseen.


Tabletin ja kuulokkeet otan myös mukaan. Muita viihdykkeitä en meinaa ottaa, tuskin tabletillekaan niin kovaa käyttöä tulee, vauvan ihailu taitaa olla siinä ykkös-sijoilla, mutta tarvittaessa sekin löytyy laukusta. Laturi täytyy muistaa napata mukaan H-hetkellä!


Kosmetiikasta pakkaan mukaan itselle tärkeitä tarpeita ja muutamia tärkeimpiä meikkituotteita. Voihan se olla ettei kertaakaan tule meikkipussiinkaan kurkattua, mutta jos, niin ovat mukana hyvin karsitusti.


Sairaalakassiin mukaan pakataan vielä yksi harsoliina ja vauvan uniriepu. Harsoliina on tarkoitettu koiria varten. Täytyy viedä tuoksua kotiin ennen vauvan tuloa.


Turvakaukaloon olen pakannut valmiiksi kotiutumisvarusteet. Jos sää jotenkin radikaalisti muuttuu, ja tarvitaankin jotain muuta saa Petri tuoda sitten meitä hakiessa lämpimämpää varustetta lisäksi.

Kävin viimeviikolla viimeisellä lääkärikäynnillä neuvolassa. Vauvamme on vielä todella pieni. Pienikokoisuuden takia on siis melko todennäköistä että hän tulee käyttämään tätä 50cm settiä kotiutuessaan 56 sijaan. 


Valitsin molempiin setteihin helposti puettavat bodyt, eli napitettavat, ei pään yli vedettävät.Jos hän kuitenkin ehtisi kasvaa isommaksi niin ettei mahdukkaan 50cm vaatteisiin on meillä mukana toinenkin setti joka sitten sopiiLämmikkeeksi vielä päälle seperinteinen nallepuku. Petrin valitsema jo vuosien takaa :)


Tutti on ollut keskustelupalstoilla vähän kyseenalainen tarvike vastasyntyneelle. Toisissa paikoissa sen käyttöönottoa suositellaan siirettävän myöhemmäksi, ja toisaalla taas jo synnytyssairaalassa tutti on iha  ok. Otetaan siis nallepuvun rinnuksiin mukaan - jos vaikka onkin tarvetta.


Loppuun sitten lista ihan kaikkineen

- Minikoon shamppoo, hoitoaine, ja suihkugeeli
- Minikoon kosteusvoide vartalolle
- kosteusvoide kasvoille
- Käsivoide
-Huulivoide
-Lanoliini
-Hammasharja & Tahna
-Deodorantti
-Kasvojenpuhdistusliinat
-Minikoon hiuslakka
-Ponnarit
-Liivisuojat
-Korvatulpat

------------------------------

-Tabletti
-Kuulokkeet
-Laturi
-Muovipussi (Pyykkiä varten)

-----------------------------

-Alusvaatteita & Sukkia
-Olohousut/Legginssit
-Huppari
-Imetysliivejä
-Imetystoppeja
-Ballerinat
-Aamutakki

VAUVALLE

-Harsoliina 2 kpl
-Tutti ja Tuttinauha
-Uniriepu pupu
-kotiutumisvaatteet 50 ja 56cm
-Kaukalo

Tässä siis kaikenkattavasti meidän lista. Mukaan tulee vielä varmaankin jotain herkkuja ja evästä. Paljon sairaalan kätilö valmennuksessa painotti että hyvillä eväillä synnytyskin menee jouhevammin joten kannattaa ainakin yrittää. Täytyy pikkuhiljaa ostella ne eväätkin kassiin mukaan niin on sitten valmiina kun lähdetään.

4 kommenttia:

 1. Saitko kaikki mahdutettua tohon hoitolaukkuun? Mä aloitin pakkaamisen samaan laukkuun, mutta kun vasta puolet oli pakattu, niin oli pakko kaivaa isompi ns. viikonloppulaukku tilalle! Hirveesti tavaraa, vaikka en mielestäni ottanut mitään ylimääräistä! Meillä on myös toi ihan sama nallepuku. Mäkin pakkasin tutit ja tuttinauhan mukaan, vaikka kuulemma Hyvinkään synnärillä ei sitä katsota niin hyvällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain kyllä! Kaikki omat kamppeet on kassissa nyt valmiina. Vauvan vaatteet tulee sitten vasta Petrin mukana kaukalossa kotiinlähtöpäivänä. Yritin aika kompaktisti pakata, katsotaan mikä kaikki tulee käyttämättömänä pois sairaalasta 😊 Muutama vaate kyllä puuttuu kassista mutta kyllä ne sinne mahtuvat. Me mennään Hämeenlinnaan, katsotaan minkälainen tuttikäytäntö siellä on 😉

   Poista
 2. Minä pakkasin myös omat sairaalakamppeeni hoitolaukkuun ja hyvin mahtuivat. Minulla ei ollut muuta omaa vaatetta mukana, kuin imetysliivit, sillä en halunnut pyykkiä kotiin vietäväksi sairaalasta. Sairaalan kenkiä ja sukkiakin käytin. :D Synnytyksessä en ole koskaan syönyt yhtään mitään, juonut vain. Joka kerta on ollut yö ja vauva syntynyt sitten aamulla, jolloin onkin saanut aamupalan sairaalan puolesta. Lakut ovat intohimoni, joten niitä olen ottanut aina pari pussia mukaan ja syönyt sitten ne pari sairaalassaolo päivää, kun raskausaikana niitä on pitänyt välttää.

  Minä olen aina antanut vauvoille tutin heti sairaalassa jo ja olen imettänyt kaikkia kolmea pitkään ja onnistuneesti. Tutti on kyllä helpottanut elämää monessa kohtaa. Mutta onhan siinä aina se riski, että tutti vaikeuttaa oikean imuotteen löytymistä rinnasta.

  Oikein aurinkoista loppuodotusta ja tsemppiä synnytykseen! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pyykkipuoli on kyllä hyvä näkökulma. Siksi meinaankin pukea vauvan vasta kotiin lähtiessä omiin vaatteisiin, ettei sitä
   Vauvanvaatepyykkiäkin olisi mahdotonta määrää kotiutuessa. Täytyykin lakua ja salmiakkia pakata mukaan. Nykyäänhän ovat kokonaan kiellettyjen listalla, saa sitten herkutella hyvällä omalla tunnolla salmiakkia pitkästä aikaa.
   Mulla on ollut myös ihan mieletön brie juusto himo! Olisi aika koomista jos olisi pieni juustotarjotin mukana synnytyssairaalassa 😁 Heti kotona sitten! Muistankin lukeneeni että teillä imetys on sujunut hienosti, toivon että meilläkin olisi niin! Kiitos hyvästä kommentista, oikein ihania alkavia keväänpäiviä sinne teille myös. Me jo kovasti kohta jännätään että milloin se lähtö tulee 😊

   Poista

Kiitos viestistäsi! Olisi mukavaa, jos jättäisit myös nimimerkin kommentoidessasi anonyymisti :)