Kansakoulumme

Kansakoulumme

sunnuntai 2. heinäkuuta 2017

Vauvan ensimmäiset kuukaudet ja muita kuulumisia

Tämä on ja on ollut ihanaa aikaa. Meidän poika on niin rauhallinen ja kerrassaan perustyytyväinen vauva, että itkut in harvassa ja hymy herkässä. Meillä ei poika ei nuku kovin pitkiä päiväunia oikeastaan koskaan, vaan lähinnä torkkuu ja ottaa lyhyitä power nappejä aina tarpeeseen. Tämä kesäaika on kuitenkin pitänyt huolen siitä, ja (ne äiti hormoonit) että eipä minua edes kauheammin väsytä. Kotona jaksaa ja voi puuhailla juttuja ihan entiseen malliin viikonloppuisin kun Petri on kotona. Arkena mikään huonekaluremppailu ei tietysti onnistu kun poika ei nuku niitä kolmentunnin päikkäreitä _ikinä_Mitäs muuta?

Koirista ja vauvasta laittelen kirjoituksen erikseen, mutta lyhyesti: oikein hyvin menee.


Hevosrintamalla meillä on ollut surua. Minulla jo vuosia ylläpidossa ollut issikkavanhus Rimppu jouduttiin lopettamaan vanhuuden vaivojen takia juhannusviikolla. Lopetuspäätös oli ihan oikea teko tärkeälle ja kiltille hevoselle joka yritti aina parhaansa, ihan loppuun asti.Vietiin Petrin ja vauvan kanssa Rimppu lopetettavaksi hevos-sairaalaan ja oltiin paikalla ihan loppuun asti. Oikein kaunis ja asiallisesti tehty lopetus kaikin puolin.Juhannus oltiin ihan vain kotona niinkun viimevuodet ollaan oltu. Oikeastaan mitään isompaa hinkua ei ole edes mökille ollut enää kun asutaan vesistöjen ja uimarantojen vieressä ja pihasauna mahdollisuus on kotona. No, pienen vauvan kanssa mökkeily onkin sitten sekin jo hieman haastavaa mökkioloissa. Ennen juhannusta oltiin jo tietoisia - niinkun koko kevätkin että Rimppu issikan vuodet ja päivät ehtyvät joten ruvettiin etsimään Prudille kaveria. No, eka yritys tuotti tuloksen, ja ensi viikonloppuna olisi tarkoitus hakea Iiris Shetlanninponi kotiin pojalle poniksi kunhan vähän kasvaa vielä ensin.


Palaillaan poni ja koirajuttujen merkeissä pian. Remonttirintamallakin on taas uutta l.uvassa. Siitäkin lisää ihan pian

4 kommenttia:

 1. Elämä kotona on helppoa ja mukavaa,mutta viekäähän poika tutustumaan mökkiin ja sen elämään. Ainakin itsellä mökillä on tapahtunut paljon tosi hyviä lapsuusmuistoja. Sitten kun lapsi vähän kasvaa niin juhannuskin on siellä varmasti tunnelmallinen isovanhempien tai muiden sukulaisten kanssa samoin kuin muut kesäpäivät. Olisi kiva kuulla myös pihajuttuja. A

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihania lapsuusmuistoja mökiltä myös itsellä, siellä tuli vietettyä varmasti eniten aikaa kesällä, minä tosin en asunut lapsena maalla, vaikka omakotitalossa kylläkin. Meillä mökille meno ja reissaaminen ei ole ihan yksinkertaista hevosten ja koirien takia. Jonkun pitää aina tulla meille asumaan jos me meinataan lähteä itse jonnekin joten se hiukan rajoittaa reissailua. Tänä kesänä on ensimmäinen kesälomatka vauvan kanssa suuntautumassa Turun saaristoon veneilyn merkeissä 😊 Pihajuttuja on kovasti suunnitteilla mutta ei olla oikein päästy toteutukseen asti, koitan napsia kuvia pihalta ja kukista kunhan aukeaa taas uusia nuppuja.

   Poista
 2. Hei meilläkään ei harrasteta pitkiä päikkäreitä, se on max 45min, useimmiten vain 30min. Juuri sen verran että ehtii saada ruoan lautaselle, niin vauva herää! 😂 Mutta päivääkään en vaihtaisi, ihanaahan tämä oman vauvan kanssa oleminen on. Upeat pionit, onko ne omasta pihasta? Ikävää, että Rimpun oli aika jättää teidät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo.. musta alkaa tuntumaan että ne tosi hyvin ja pitkään nukkuvat vauvat on harvemmassa kun nämä
   Jotka pärjäävät vähän vähemmälläkin unella 😁 Mitenhän ne vauvat vaan tietävätkin että äidillä on kahvi kupissa tai ruoka lautasella? Palvelua heti!!! Pionit on kaupasta tällä kertaa. Oma piha on vähän retuperällä, mutta pitää olla armollinen itselle, tässä on tärkeysjärjestys vähän muuttunut ❤️ Rimpun hyvästeleminen oli tosi surullinen juttu, mutta onneksi siihen ehdittiin jo hyvin valmistautua kunnon pikkuhiljaa huonontuessa.

   Poista

Kiitos viestistäsi! Olisi mukavaa, jos jättäisit myös nimimerkin kommentoidessasi anonyymisti :)