Kansakoulumme

Kansakoulumme

sunnuntai 4. maaliskuuta 2018

Kevät-terveisin!

iphei!

Keväinen fiilis on ollut jo pitkään, vaikka ilmat on olleet ennätyskylmät jo toista viikkoa. Aurinko on paistanut miltein joka-päivä jo pariviikkoa, ja se piristää jos mikä.  Näin maaliskuun alussa oli jo aikakin vaihtaa kodista kaikki harmaat kirkkaan keltaiseen, ja juhlistaa kevättä värikkäillä tyynynpäällisillä ja kynttilöillä.

Perinteisesti meidän pääsiäisväri on keltainen ja vihreä eikä tänäkään vuonna tehty asiaan poikkeusta. Eilen ripoteltiin koristeet paikalleen pikku apulaisen kanssa.Meillä on jo pitkään ollut sohvapöytä tyhjänä kaikesta. Pikku termiitti huomenna 11kk saa käsiinsä kaiken pöydältä ja muualtakin. Nyt kuitenkin harjoitellaan sitä, että annetaan kukan olla pöydällä, koska sana "anna olla" on kyllä Nuutin muistissa ihan hyvin.


Tää on kyllä aina vuoden piristysruiske tämä keltainen. Odottelen jo innolla lumien sulamista, koskahan se alkaa? Näin vuosien kuluessa olen huomannut, että kevät on lempivuodenaikani. On tosi ihanaa nähdä kun lumet vihdoin sulaa, ja tiet kuivuu. Kiva kävellä hiekkateillä vaunujen kanssa, ja nuuhkia kevään tuoksuja.


Tämän metallipöydän alkuperäisen paikan ei pitänyt olla tässä, mutta kylpyhuoneessa jossa sen paikka tassuammeen vieressä on osoittautui vähän vaarallíseksi nyt toistaiseksi. Kylpyhuoneen lattian kallistus sai nimittäin pöydän kaatumaan pikkukiipeilijän käsittelyssä.


Äkkiä siihen muuten tottuu, että kaikki tavarat pitää laittaa sivuun mitkä voi joutua vääriin käsiin. Nyt saa todellakin taputella itseään olalle siitä, että tiedostamatta vaan viehätyksen, ja tunnelman takia olen valinnut pääasiassa pelkästään vanhoja huonekaluja joiden laatikot ei vauvan näpeissä aukene eivätkä myöskään takuulla kaadu päälle painonsa vuoksi.


Pikkutyyppi lähti kävelemään kävelykärryn kanssa ennen joulua. Sen jälkeen kävelee tukea vasten hienosti, ja seisoo ilman tukea tukevasti. Viikko sitten hapuili kovasti askelia, mutta pieni kaatuminen pisti jonkinnäköisen jarrun päälle, ja nyt kävely on vähän varovaisempaa.


Lauantaina haettiin kaupasta myös pääsiäis-suklaat. Nyt pitää malttaa suklaiden kanssa aina sinne pyhiin asti. Ollaan vanhempieni kanssa vähän sovittu, että vihdoinkin pääsiäispyhien aikaan laitetaan Nuutin leikkihuone kuntoon. 1v synttärit lähenee kovaa vauhtia, ja olisi kiva, että huone puolapuineen on käytössä sitten juhlissa isommille  kaverivieraille.


Keittiön & Vauvanhuoneen ikkunaan laitettiin pääsiäismunia eilen roikkumaan. Pikku apulainen kovin avuliaasti kaatoi koko kopan lattialle, siitähän on tietysti helpompi etsiä eikös.. :)
Keväiset munat, maisema ei ihan vielä. Jospa se kevät tuleekin sitten yhdellä rysäyksellä?

Koska olen töissä päiväkodissa, joskin hoitovapaalla, mutta muuten en voi vastustaa askartelua kotonakaan. Tähän mennessä olen itse hoitanut kaikki askartelut ja kortit, mutta tottakai myös Nuuti saa askarrella tässä kun kasvaa. Tänään tehtiin ihan ensimmäinen askartelu.


Tähän askarteluun tarvittiin kyllä vielä hieman Petrin apua, sillä tutista huolimatta liimapuikko tai vähintäänkin pieni silmä olisi ollut syytä maistella läpi.Tutista päiväkäytössä ollaan jo pääsääntöisesti luovuttu, mutta tästä hommasta ei olisi kyllä tullut mitään ilman sitä.


Valmis tipu on oikein suloinen. Päivämäärät vaan taakse niin voidaan laittaa sitten muistojen laatikkoon kun pääsiäinen on ohi.


Oranssit kynänvedot on tietysti nokka. Ymmärsitte varmasti. Tällä linnulla on useampi, ja se on ihan ok!

Ihanaa aurinkoista sunnuntaita. Nyt meinaan mennä laittamaan paahtopaistin uuniin. Sen kanssa ajattelin uunikasviksia yrteillä ja suppilovahverokastiketta! Isot kiitokset naapurille joka meille suppilovahveroita keräsi syksyllä. ! :)

3 kommenttia:

 1. Ihana, keväinen koti! Keltainen on kaunis piristysväri. Minunkin tekisi mieli laittaa pikkuhiljaa pääsiäiskoristeita esille, vaikka ei meillä niitä paljon olekaan.

  Meillä myös askarrellaan ahkerasti. Lapset tykkäävät siitä niin kovasti. :)

  Ihanaa kevään odotusta! :)

  VastaaPoista
 2. Unohtui vielä sanoa, että suloinen pieni askartelija ja pääsiäismunien ihmettelijä siellä <3

  VastaaPoista
 3. Tosiaan keltainen on ihana piristysväri! Jotenkin niin raikasta sen alkuvuoden harmauden jälkeen, joka taas joulun jälkeen tuntui erittäinkin raikkaalle. Tästä mennään Sitten huhtikuun alussa hetkeksi vaaleaan maailmaan ja sitten ennen kesää on tietysti navy blue joka on niin kesäväri meille. On se aina piristävää laittaa vähän uutta. Meillä on oikeastaan koristeista tuo vakio kalusto mikä on vuodesta toiseen. Pienenä tyttönä muistan, että koristelu oli tosi tärkeä osa tunnelmaa. Äiti laittoi joka vuosi ne samat koristeet, ja siitä tuli kyllä se pääsiäisen tunnelma. Meilläkin kun on pääsiäisenä värikkäämpää kun yleensä on varmasti lapsen mieleen. Lasten askartelut on tosi ihania, niitä on kiva laittaa esille, ja vuosi vuodelta aina muuttuvat kun taidot karttuu. Uskomatonta ajatella, että täällä on kohta jo 1v apulainen auttamassa. Ikinä ei oo aika mennyt näin nopeasti kun lapsen kanssa! Huh sentään 😊 ihanaa kevättä myös sinne! Innolla odotan teidän puutarhan kevättä ja kesää vuodelle -18!

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi! Olisi mukavaa, jos jättäisit myös nimimerkin kommentoidessasi anonyymisti :)